[KPOP] K-POP 2024討論區 (17)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
支持寧寧❤️‍🔥
我覺得16 17年出道既IOI系女團係俾Blackpink TWICE兩大撞碎哂 好似18 19年出道女團全部俾IZONE獨大壓住咁
DIA WJSN都叫攞過1位,其他尤其Pristin 我記得呢隊出道個陣都有人睇好有啲前景 點知無啦啦突然解散CLS 望返PLEDIS不意外
講起DIA 就諗起佢地其中有條友屈老闆METOO 俾人拉左
Apple Music has named the best kpop albums of 2024 so far:

aespa - Armageddon
TWICE - With You-Th
ILLIT - Super Real Me
Red Velvet's Wendy - Wish You Hell
LE SSERAFIM - Easy
ITZY - Born To Be
Wendy
我都記得,依家好似坐緊監 (霉團WFC)

有個去咗選秀

你個名 ZEROSE
班hater冇得Del留言了
好似勁早俾人FOUL左

ZB1個post沉咗勁耐
講真呢幾間公司營運方向好明顯有問題
全部都諗住1/2個I.O.I 成員搭6-7個member
結果全部都變成XX與他的隊友

不過講起,星船真係算叻過上面嗰堆垃圾公司,至少宇少一開波就推程瀟,之後推3A,璉靜後黎先加入就唔會將宇少變成璉靜與他的朋友(雖然依家入曬雪櫃,唔知星船做嘜鳩

加埋星船推IVE真係算推得好,下令雙塔唔比提IZONE,雙塔盡唔好組CP,多d同另外4個互動,唔好有太多團員,其他4個人盡量曝光多D,比多d話題佢地,令其他4個團員有多d知名度,淨係呢幾點已經比上面嗰幾間垃圾公司做得好(雖然都係雙塔人氣最高,但係我諗星船都估到冇可能令個個都咁紅,只可以做d野幫補下咁)
陰公
我去推返先 睇吓有冇人
一定睇到IOI 後續死哂先唔敢擺咁多人同埋星船話哂出過Sistar,衰極有限 wjsn 人氣一般,但IVE一出道爆紅,佢師弟團都唔差㗎
最紅嘅Wanna One 11個都flop曬
一半變左演員
得返3個仲喺男團
邕聖佑同黃旼炫應該好啲?
朴志訓之前好似有套做學生都有啲noise
垃圾隊長可以直接收皮
發展得最好應該係朴志訓同黃旼炫 弱美男英雄同還魂幾紅 仲有姜丹好多主持做 其他人例如ab6ix都好霉下
Cravity係IVE師兄團唔係師弟 不過都好霉下 入面有幾個404都搞唔掂
姜丹啱啱好似公司都比人食埋慘撚到
AB6IX係醉駕先沉 本身個勢都幾好
wjsn師弟 但又衰唔哂,上次CB個首勁高質
同埋佢地係Road to Kingdom 2 參賽者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞