[KPOP] K-POP 2024討論區 (17)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
人哋澄清又話係earnot
但你搬親都係theqoo,點睇都係你盲反喎
HYBE已經告緊你老母啦
成間公司都敢偷,東拼西湊KKT開記者會又敢
「造謠」有咩唔敢
呢排兵敗如山倒,嬲到傻咗?
呢度班盲撚眼裡只有theqoo同koreaboo算新聞
其他一律係earnot洗白
你見唔到全世界鬧緊,所以佢哋只能屈喺呢個狗竇作威作福?
不如你睇多次我之前講乜 #209有人post左我就順便搬埋翻譯同熱帖
支持閪比告閔老母呀 有乜好嬲
香港水魚之都
雖然我bk左條友 不過我問緊韓國fd睇下翻唔翻譯到 唔介意你搬埋翻譯好既全文過黎呀

long d同answer me真係好聽
中文地區啲韓網翻譯又係選擇性咁出,反老母嗰啲post又睇唔到幾篇,咩encore唱得好又秒出事實都冇咩人知韓網咩反映
所以咪叫佢地翻譯好再搬過黎囉 支持呀俾大家見識下老母幾咁惡毒
Red Velvet6月底迴歸…延續“夏日不敗”神話
據採訪,Red Velvet確定在6月底發行迷你專輯,正在做迴歸準備,這是自去年11月發行的《Chill Kill》後約7個月再次發行新專。

好女孩
比埋圖你都要餵到埋口食殘廢餐,淨係拎住支那果d 1000留言熱帖入面譯30個既打飛機每次都強調blk左條友又韓國朋友,勁撚此地冇銀
你dc果個分類既人全部都係罵新牛
韓男論壇踩閔捧閪比就梗架啦 尋日判決書出左之後房狗都俾人罵你唔講

6月10日開會/hybe告得成閔老母再叫我出黎食花生
不過又咁講,閔媽都請左排名第2嘅世宗

SHIN&KIM(世宗)與Kakao有著長久聯繫
關係最早可追溯到2010年,出現在大量交易中
從最早收購loen娛樂案(1.87萬億)提供法律咨詢服務
Nexon收購戰
Kakao page和KakaoM合併案(2.6萬億)
Kakao娛樂與melon合併案(7000億)
Kakao Japan招商(6000億)
Kakao娛樂上市IPO法律顧問
SM娛樂股價操縱案中Kakao高管(裴在賢、金範洙)等辯護律師
Kakao進行的各類中小公司並購案幾乎都由該律所主導
企業法律咨詢業績大量都由Kakao貢獻
在板橋最早開設辦事處的大型律師事務所,設立在Kakao總部對面,距離僅250米
而SM娛樂與該律所搭上關係是由Align Partners要求改善治理結構時,介紹世宗擔任法律顧問,並在此後指導簽署MOU(備忘錄)以保護SM娛樂藝人
Align Partners正是Kakao收購時友軍
阿媽嘅凳
Kakao
無宣傳

HYBE聘請了金&張律師事務所的8名律師還是敗訴了

韓國排名第一的律師事務所金張律師事務所(金&張)最近在備受輿論關注的訴訟中接連敗訴,顏面盡失。甚至有人指出,為了在訴訟中獲勝,即使花大錢也要聘請金&張的企業界不成文規定也被打破了。同時,與金&張對峙並勝訴的律師事務所受到了極大關注。

儘管 HYBE 為了罷免閔熙珍代表,聘請了金&張律師事務所的8名律師進行全面應對,但最終在相關訴訟中敗給了世宗律師事務所。由此,世宗律師事務所被認為在娛樂領域鞏固了其領先地位。

20億好似唔包律師費
我韓國朋友話未有閔房戰之前房狗都比全韓國屌緊,唔止琴日再講網民係話hybe好彩唔係房狗好彩
我唔否認hybe好彩 但我講緊罵房狗
你有你搬 我有我搬
Kakao其實係咪有份
Supernova好聽好多
SM所有資源谷曬落Aespa到踩住Hybe係腳下
RV老野團得閒先再算啦
出完就可以解散
應該全包啦20億
唔一定嘅,自從SM收購戰開始世宗同HYBE基本上係對立面,同金昌爭娛樂產業嘅第一,所以幫閔媽唔出奇。但唔排除SM啲熟人介紹世宗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞