[KPOP] K-POP 2024討論區 (17)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
主打未嚟
上次都係先行勁快飛榜
然後主打空降200幾再一直逆行成為年冠
點解睇親newjeans channel 啲片個廣告必定都係返newjeans
咪就係因為揾咗幾年都揾唔到韓藉主唱咪侷住用佢佢本身係rookie姐 Hina一樣係roookie咪又係俾Gigi頂走咗
公司問題
Aespa本身雙主唱
冬天咪韓藉主唱
何況00唱歌本身都唔係好冬天幾多
兩個都係叫互補長短
00未強到要搵佢空降入去做主唱嘅地步
啲公司本身都無plan
是但推晒啲練習生出嚟組團放養就算
仲要IOI實際都無一年 點拖
請夏都係mnh唔夠人先solo住
諗住遲啲再扔入團
SM嗰幾年選秀係Chur得好痕話要揾韓藉主唱
揾埋泰妍親自落場宣傳
講明要揾'下一個泰妍'同埋選秀歌單得泰妍solo同少時啲歌
如果搞完咁多嘢都係俾00出道咪姐係SM揾唔到佢地心目中嘅’下一個泰妍’

至於雙主唱呢個問題
印象中出道嗰陣00係Main Vocal 冬天係Lead Vocal
好似係SM轉咗去weverse之後就兩個都變晒Vocalist 所以兩邊啲支飯先互片爭主唱
101系女團應該係Pristin 9u9udan同Weki Weki 呢批喎關Gidle咩事
當年cube仲派咗權恩彬出去參賽
中途落車入CLC
Source Music has restricted comments on all LE SSERAFIM social media account.

Damn I really make it look fearless huh!
田小娟當年參加101
初期誤譯「全昭妍」
LE SSERAFIM黑粉被處200萬韓元罰款等刑事處罰

7日,SOURCE MUSIC方面發佈公告表示:“我司以國內外社交賬號和在線社區在內的所有渠道為對象,進行了與藝人相關的全方位的惡意留言和惡意帖子取證。在此過程中,包括粉絲們的舉報在內,追加選任的國內外律師事務所在內的多數專業人力都利用一切可能的手段收集了證據資料。”

“被起訴的惡意帖子和惡意留言包括NAVER、Pann、The qoo、DCinside、Instiz等門戶網站和網絡社區和SNS。對於在海外平台中發佈的惡性帖子、留言和頻道運營者,我們已經向調查機關提交了起訴書。”

“對在社區發表惡意留言或惡意帖子的犯罪嫌疑人進行了長期的調查。惡意留言或發佈惡意帖子的行為被認定為有罪,多數被告人被處以最高200萬韓元的罰款等刑事處罰。我司將一如既往的對待侵害藝人權益的起訴案件,在任何情況下都不會從寬處理,將強硬應對到底。”

Hybe小公主
我知佢有份玩
但唔係出到道嗰批之後嘅團先計101系咩
出道曲風趕客
但d歌幾高質
俾我閔媽嚇一嚇驚到收水
房狗
罰得好,如果可以去連登捉埋就好,
尤其呢度某隻(無女會員)
俞延靜嘅WJSN算係成功
Picky Picky 好聽 但唔紅
其實Gugudan Wiki meki Dia Pristin 宇少嘅歌大部分都唔錯
只係Jellyfish Fantagio MBK P社 星船全部都onL79啫

只係覺得星船係以上唯一一間公司可以令IVE成功擺脫PD系團體一定霉嘅定律啫,但係都係仆街公司黎架啦
earnot
其實好似得PD48係擺脫到,其他幾季都唔得
IVE LSF兩團Yena 權f 彩演solo 金玟周演員,算係大部分都發展得幾好
前嗰幾季真係一離開限定團就大部分都flop
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞