Sony Xperia 討論區 (162) - 1VI批鬥大會兼Pro C傳聞大會

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
冇得搞,收到
不過本身係raw果張先會爆noise,另外果張jpg就冇noise,所以應該對我影相冇咩影響
其實係諗住7月尾去動物節影囡,試下極端環境auto可以行到幾遠,到時影一日睇下咩環境,反正我點都係掉晒啲圖lightroom自動執
原來係咁
咁影公仔就好難試了,始終現場環境複雜咁多

但我會覺得到時一係basic等電話自己執(basic個HDR同去雜訊會積極過其他mode)
一係用P mode控住個ISO

photopro我用既頻率係
P/S/basic >>>>> M >>>>>>>>>>>>>>>>> auto
喺電話上面 P mode校EV+0、ISO自動,咪即係等如auto
等我仲以為basic同auto只係介面唔同,basic啲相都好明顯鮮色過auto唔少,又學到嘢
I VI 冇左動態震動功能
basic 鮮色d
我用1v 覺得唔搞咁多,傻瓜mode 出黎效果最好
p/m 都真係相機咁用,冇晒d HDR,denoise,色水都差d
大家都有個刻板印象,罪大手機演算垃圾,但其實部Xperia已經可以同pixel平分秋色(陰鳩公貴人地一節但只可以平分秋色
呢張曝光幾多秒?
15秒
現場有個電腦mon
oic,
Xperia 啲硬件係好嘢嚟,
只係軟件不如人願。
15秒都咁黑
果d理鬼得佢,1VI呢D垃圾
有冇巴打知 1V依家邊到買最抵
有無人xperia 1v 早排update完,個藍芽易疾機左
唔係一直都疾嘅咩?
用咗兩年幾1 III,轉咗1V都覺得個藍牙間中會疾
感覺更新後多好多

原本少少唔多覺
乜1v個藍芽有正常過?
其他牌子係冇問題,係sony先咁廢
部5iii終於都出咗綠線
5vi係咪未有消息,見5v cut咗長焦,5vi係咪都係大機會得雙鏡
mark 6應該唔會有5系
5系應該完咗
而家用緊5V,手感真係返唔到轉頭
1vi就係=5系
15秒係有公仔嗰張相,唔係黑媽媽嗰張環境相呀天才
1系同5系整合左做同一部機

1仔既價錢
5仔既mon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞