Sony Xperia 討論區 (162) - 1VI批鬥大會兼Pro C傳聞大會

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
fhd+都已經係2k啊麻
好行夾唔送
好似LG咁 尾個代cut完個mon spec就直接收皮
依家除左sony之外仲有邊間個mon係正常架
你指無開孔?
好似有間咩nubia(支那野)
1vi塊爛鬼mon真係最大問題

其他野其實都ok,同1v比其實唔差
1v長焦都係鬆,咁qvi影長啲同有微距其實係贏;
1v都無色揀。雖然1vi香港無紅色,喺觀感方面好衰,但齋計買到既色1v都無贏。
Sony價錢貴唔抵買就一向都係既。

唯獨塊垃圾mon真係徹徹底底既無得幫佢兜既趕客主力
Xperia 1 VI嘅電筒比起上一代嘅Xperia手機光好多

Xperia 1V
20400 lux

Xperia 5V
40000 Lux

Xperia 1 VI
181300 Lux

iPhone 15 Pro
182300 lux
想讚佢1 VI 個微距真係好勁
佢sony ahop 有個公仔
有一條痕 用肉眼好難睇得出 但用指甲係feel 到佢有條痕
佢個微距竟然都顯示到出黎

真係驚喜

但我真係唔影相
呢d 影動物同植物應該好好
舊機熄返charge this device
用咗一排devilcase硬係覺得呢啲膠好薄唔太保護到部機
1v devilcase太厚太大了
依家用緊好似s字頭,之前跌落地,條膠邊崩左
LG V60後就冇咗V70…好Sad
挑戰班fans嘅底線
lm
1ii 開價$799x 不過食正政府派錢,day 1 就狗衝
用咗1v成年
除咗個芒成日掂一掂當咗我長撳都無乜投訴

見個個後追1v我都係續保用多年再算
撚狗咁撚
玩埋downgrade
冇記錯同期嘅旗艦機都好似差唔多7千幾咁上下?我當日都係拎住政府錢買
就算唔執都冇V70
2021年旗艦係Velvet後繼機
cut咗3.5mm
Pro C傳聞真定假?
唔好跟車太貼先
Sony Store啲Sales點會知總部啲咁重大決定 講緊Discon成個Xperia唔係Cut其中一條Line 佢地連PS5幾時返貨都唔知
退一步講就算係真既 點會Risk自己前途同個三唔識七既街客爆料 如果依單爆料係真既又大喇叭到咁就唔止Reddit一個人講 應該即刻周圍都有人討論
感覺上係冇III咁慶
1mk2啲電好廢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞