Sony Xperia 討論區 (162) - 1VI批鬥大會兼Pro C傳聞大會

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
宣傳定價比上代平
已經屌少好多
cmhk已經大減
CMHK 256GB 7799
cut料到咁都減兩千都係大把人屌

之前幾代就係個4k芒先可以開天殺價
1vi憑咩賣差唔多價但個芒連降兩級仲低解像度過10vi
手動顯微鏡定係終於有VC?
個新相機app要屌,簡化一般模式嘅介面可以理解,清晰易用,但係點解專業模式都要搞個虛擬快門出黎,跟住將個setting介面收埋哂,每次較都要㩒個Fn制之後先見到啲setting,呢個唔係簡化而係複雜化
尋日CMHK出左VI
之前用III
MON 分別好細(可能我少睇4K內容)
而且亮度真係比相像中重要(尤其要室外影相)
核電 好爽 幾乎我每日打兩三個鐘機再睇下劇 放工返到屋仲有40左右
唔係好慣唔可以將Google search bar放畫面最下
(呢個唔知係android 問題定sony 轉左介面
III仔可以放最底)
暫時係咁多
Home Screen空白地方長按
主螢幕設定
顯示快速搜尋方塊

利申我用1V唔肯定VI係唔係都咁樣整出嚟 如果1VI取消咗就無計
pro-i 用家,而家影相都係用公司機iphone影,d野快d
1516緊換唔換, pro-i 好似未見有人出綠線?
暫時仲好正常

我一出即買,都係趁過保之前上去換左電+指紋,其他野都無咩問題
10 VI我嚟啦
你講嘅嘢 令到我諗起「信仰」兩個字
電都係冇乜問題,廢事拆部機

電量係廢左,應該係多apps係背景load野

SONY HK想人試邊部機呀
10 VI個塑膠質感好好摸,勁舒服
我都收到
正想講
Sony HK正常發揮
Search bar可以移上去喎
Xperia 10 VI
CMHK $2,499
無錯 咁既價買入真係信仰2個字 想買既人應該跌到6字頭入 太貴唔值
綠線激光劍只限5系
VI 冇左呢項 我III 都係開左呢個
10仔都冇咗
無錯 我部5IV都岩岩出左線
出左去搵人換
都係幾百蚊
其實今代 VI 個 quick tiles 會唔會太大粒

set咗最小寬度已經去到426,粒嘢都仲係咁大,聽埋音樂加埋個播放器直接佔咗成半版,通知得翻勁少空間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞