Sony Xperia 討論區 (162) - 1VI批鬥大會兼Pro C傳聞大會

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
咁呢個係,個價係真係有問題

呢個我冇得反駁,仲要好同意

我噚日喺衛訊入,原價2999有折扣都要2799
對我嚟講,三叔pass,中國機都pass

所以揀咗 10 VI
得罪講句sony 10vi呢個垃圾spec根本要標2k樓下先會有競爭力
我諗xperia 1用家都唔會理價
呢個真,我噚日買10 VI都係冇理,一開門就即刻鳩衝
由成皮嘢降到落三千蚊,點計都係平
身邊用sony既除左我全部都等到7k樓下先入手
雖然老實講10vi 個手感係畀x9b 高級好多,x9b 果個膠殼摸落都幾cheap,但問題係畀得依個價位嘅都唔會真係咁著重機身嘅質感,都係睇spec 多,所以10vi 咁嘅價錢其實都係得fanboy 會買
換返塊90/120Hz mon都叫呃到下人
但係佢連呢樣野都唔做
係喎唔記得佢仲用緊庫存60hz
我睇咗啲乜嘢

連出Post都唔對吓

今代好咗,系統UI冇咩lag,只係相機有lag同埋影完相係要等半秒以上

如果完全唔影相,輕度使用都用到嘅
其實10個芒有無激光?
正常表現
冇,我 II / III / IV 到依家都冇
你條二手垃圾肥撚
咪又係成撚日上大陸微博Z撚同未消失乜尻攞料
仲懶撚係爆料要4重加密
咪屣時間同條二手垃圾肥旭吹啦
冇跟開post
唔使理d支那仔
發生咩事無啦啦會喺度嘈
突然發玩cap圖都無左4k,有無得改返
你跟呢度post都冇用
條友響hkepc個朵臭撚過屎坑
佢響epc個臭朵:danny8xx

以前勁吹捧LG,一見Sony出機就響度吠
但每次Sony有手機發報會,佢都必定出席
你日撚日上支那微博做乜尻
想知肥旭(所羅門之Gakki / 所羅門惡夢)係高登嘅黑歷史
https://lih.kg/2745095
xz係第一代定xz1先係第一代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞