何伯:「佢哋爭遺產咋嘛!」何太重申自己地位:「我名正言順,成為咗合法夫妻嘅話,同我老公……佢哋就冇咗嗰個繼承權。」

666 回覆
34 Like 255 Dislike
人地有晒合約條款,銀行唔會咁傻既,
不過你知啦,而家香港都冇乜法律可言既,無奇不有,永遠都可能有1%機會既。
佢意思係啲錢已經走資咗
或者買crypto

最尾判咗要幾多都還唔到
銀行應該唔敢亂黎既
無授權亂郁d錢好大獲
分分鐘炒起成間行
好似話要罰10萬息所以無拎到100個比大陸婆
佢喺東張西望到out of the tongue咁話開戶口係諗著啲錢俾仔女繼承喎
聯名係兩個人同事一齊開
亦授權咗一個人都可以簽名拎錢
就算打到上法庭都未必攞得返

利申 鳩up
如果佢有證據證明係筆錢全部係佢積蓄
尤其係佢入數既證明 去追討都合理
但我地外人都唔知呢筆錢前妻同仔女有無份 畢竟係何伯單方面受訪
睇怕上左庭先知咩料食下花生算
咁證明下先啦
要d時間架喎何太
真,講就天下無敵
現實其實都係平平無奇20k之人
照你咁講
何伯買錶 買戒指
拎錢有冇問過細女?
律師咩case都話有得打㗎啦
但白紙黑字講明啲錢係你同你個仔共同擁有
咁無計 何伯去銀行開戶口簽哂同意書
最多你可以何伯話on99比個細女陰左佢一獲 可以隨意調動d錢
都係果句 你證明到銀行操作上有錯誤先有得嘈
否則一拎份同意書出黎就可以收皮

會計果個例子你又舉錯 唔識既不如唔好舉
你會計係同公司開聯名戶口?
係喎,突破盲點
不過佢有講,要提早提取定期要雙簽(唔知真唔真,可能何伯理解錯). 所以何伯就認為個戶口係雙簽的戶口,一般開戶口講得好清楚嘅,我諗何伯蠢得滯,聽唔明。
唔同你講有可能拎得返點收你律師費
細囡即移民 等佢慢慢玩
法庭會判返比佢分家咩

班仔女入紙就阻止到咁樣分身家啦
筆錢完全同佢無任何關係
錢落在何伯身上當然合法。 問題係何伯咁老,死咗之後啲錢就會去咗新何太度。而唔係仔女度。。。
好心何伯屙篤尿照清楚自己啦,幾廿歲人,貪你靚仔咩?畀個大山婆迷到溫溫飩飩
係喎,一開始1球佢自己有權拎到
如果係要個女雙簽點會比佢拎
之後上電視又話雙簽戶口,阿女單簽拎走4球

如果呢筆證明係婚前財產,
個大陸婆應該搞離婚都拎唔到
仲分分鐘要嘔返啲首飾出黎
如果個女無轉走啲錢
到阿伯死果日,銀行戶口仲點會有幾百萬
一早俾個新老婆呃晒啦
何太:咁佢哋就冇咗嗰個繼承權,佢哋咪先下手為強。

講多咗啦
言下之意咪
有人想先下手為強攞個繼承權,不過又唔夠快
呢度有d 人將用屋企放400萬來比喻
聯名戶口基本上就就係戶口入面 d 錢無分你我
我諗係有別於一齊開儲物櫃放物品
痴線,識幾個月就要分遺產比個大陸女人。
係人都唔想分比個女戈啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞