何伯:「佢哋爭遺產咋嘛!」何太重申自己地位:「我名正言順,成為咗合法夫妻嘅話,同我老公……佢哋就冇咗嗰個繼承權。」

666 回覆
34 Like 255 Dislike
何伯又係賤,衰咸濕,方唔係畀個大山婆色誘水尻埋佢簽字結婚
其實大家都驚呢啲事件一日發生喺自己家庭身上
理論上 可以同法庭用個400萬俾住先

好似離婚case咁 老婆1$都無 可以叫老公俾住先

咁個400萬由聯名戶口轉出去(就當係兩人共同擁有) 目前有爭議 我覺得何伯都可以用呢400萬來打

利申: 完全唔熟 亂估
點解老豆唔可以再搵。。。。

做人唔好咁自私先 迫老豆守生寡
講到真愛又唔係為錢既
咁唔駛結婚都得架
盲既都知 全香港係得條老野唔知

原來咁多連登仔鐘意睇tvb
43歲有個18歲既仔 即係23,4歲就出黎比人中出生左件 然後二嫁呃身份証 三嫁呃450萬
典型 大陸離婚後 搵個香港人假結婚 再離婚申請公屋
再在公園勾引 何伯 搵大錢
2月29何伯就帶未係何太既去銀行拎錢大陸婆應該先知佢釣到個大魚咁岩,銀行見到個老人家拖件不知名既人去拎咁大條數 點會唔撚通知另外戶口持有人啊
簽完紙再上去銀行拎 大陸婆失左策 比何伯個女拎撚哂
就搵東張報道

講真啊 上到庭如果真係告 銀行無錯 因為可單簽
親生女同老豆共同管理財產有咩問題?
如果筆錢係亡妻比何伯生活費既 450萬由個女幫手睇 有咩問題?點解要搵細女同佢聯名先?
YouTube 都有人分析過啦
何伯咪繼續搞大佢囉 一家上哂庭 冚家比人查到野 收哂公屋
作為何伯合法妻子 層公屋都收啦 因為屋企多左何伯

支持冚家攬炒
幾廿歲人識左個大山婆唔夠一年就結婚,完全唔尊重亡妻同仔女,自己都半隻腳叉入棺材仲寡乜鬼?
痴線 老人就冇人權咩
就係個頭近 識到新女急住結比個名份人唔得既
連登撐開陳振聰賺辛苦錢
依個大陸婆其實同理
你講出左個事實出嚟
唔好話幾百萬
靈堂為幾舊水反枱都有
成日上東張個個律師
又唔搵佢參考意見
先母走左9年,登先母唔抵
但無啦啦多左個大陸婆出現,係人都知大多數大陸婆都會呃人錢、呃身份證仲要識左無耐就嘈結婚比錢人哋做生意
我係何伯仔女都會屌啦
為咗舊錢 細女賠埋人生?
原老婆有無份唔關事
遺產順位錢已經係何伯
下下要追番幾代儲既錢咪好唔得閒
果頭近都唔安份守己臨老入花叢,而家畀左名份啦,叫大山婆幫阿伯換尿片啦,錢就冇啦
本身係話拖去銀行拎一百萬先
點知定期 郁咗要罰11萬
佢地就話遲吓先

再去已經比細女轉走咗
又話自由戀愛
而家連登仔惡到連老豆戀愛都要管
你地老豆管你拍拖結婚又唔撚俾?
有邊個仔會唔嫌麻煩去照顧一個7幾歲既老野啊?

未識到大陸婆前 何伯係同二哥住緊
細妹轉走咗擺自己度
係咪可以唔使分畀其他兄弟姊妹
你搞錯晒
兩個case完全冇可比性
Interim payment只會法庭幾乎肯定你最後攞到錢,先至會批
老公老婆幾多資產入完張Form E基本上一眼睇晒
老婆最後實攞到錢梗批比你

呢單案個爭議極度極度大
先唔講presumption of advancement
諗都諗到好多其他爭議點
冇正常法官會批interim payment比佢

Cf. Order 29 Rule 11, Rules of High Court (Cap. 4A)

11.Order for interim payment in respect of damages (O. 29, r. 11)

(1)If, on the hearing of an application under rule 10 in an action for damages, the Court is satisfied—
(a)that the defendant against whom the order is sought (in this paragraph referred to as the respondent) has admitted liability for the plaintiff’s damages; or
(b)that the plaintiff has obtained judgment against the respondent for damages to be assessed; or
(c)that, if the action proceeded to trial, the plaintiff would obtain judgment for substantial damages against the respondent or, where there are two or more defendants, against any of them
the Court may, if it thinks fit and subject to paragraph (2), order the respondent to make an interim payment of such amount as it thinks just, not exceeding a reasonable proportion of the damages which in the opinion of the Court are likely to be recovered by the plaintiff after taking into account any relevant contributory negligence and any set-off, cross-claim or counterclaim on which the respondent may be entitled to rely.
其實簡單問個大陸婆一句,如果何伯無錢,你會唔會同佢一齊?

答會:咁就得啦,維持現狀,散會。

答唔會:真乜撚野愛,大陸婆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞