何伯:「佢哋爭遺產咋嘛!」何太重申自己地位:「我名正言順,成為咗合法夫妻嘅話,同我老公……佢哋就冇咗嗰個繼承權。」

666 回覆
34 Like 255 Dislike
衣家何伯户口得4千蚊申請法援咪得

dllm又係納稅人埋單
講到何伯死咗咁
唔使擔心
法援唔會批
證明到又點?聯名戶口喎
何太拎唔到既法 好似係
啲錢合法轉走咗架喇。你依家剩班隻死廢老同埋4200蚊嘅戶口囉,無人同你爭架喇躝啦
點解會唔批 有冇得講多少少
想學下野
聯名戶口 單簽冇問題 銀行有咩問題???
等於我擺400萬cash係屋企
我個仔有屋企鎖匙 佢搬走曬我d錢我就唔可以告佢????

只要證明裡面一分一毫都係我自己搵番黎既
點解無得打 就算細女有入過錢 都可以分番大家既份額啦
因為過唔到merit test
民事唔同刑事
除左mean test仲要過merit test
跟據統計,法援批得嘅就有9成會贏
但呢單case
因為真係為錢
咁我擺400萬cash係屋企張床
個仔有屋企鎖匙搬走曬或者鐘點工搬走曬
會唔會係佢地有鎖匙 所以合法佢地搬走呢???
咁都唔叫為錢
律師話有可能攞番
真係告起上黎,好睇個官點諗。
嗰啲錢好明顯係仔女原母親都有份儲,何伯咁蠢,分分鐘呢四百萬大部分都係佢母親儲落。

個大山婆呃咗一紙婚書返嚟,就攞左人地成世人積聚嘅財產。。。作為佢母親嘅仔女,點可能用容許母親一生人嘅努力,就咁送咗畀一個三唔識七嘅人。
民事訴訟好似無得申請法援
證明到D錢係何伯係咪即係代表證明到有佢名果間公屋係呃緊?
除非佢買左就另計
咁我擺400萬cash係屋企張床
個仔有屋企鎖匙搬走曬或者鐘點工搬走曬
會唔會係佢地有鎖匙 所以合法佢地搬走呢???
都唔係,就算拎走左D錢
D錢都係何伯有份
經法律途徑係可以拎返
而且佢地真係結左婚
大山婆最壊既情況(就算離婚)都可以分到一舊錢
真係告起上黎,好睇個官點諗。
嗰啲錢好明顯係仔女原母親都有份儲,何伯咁蠢,分分鐘呢四百萬大部分都係佢母親儲落。

個大山婆呃咗一紙婚書返嚟,就攞左人地成世人積聚嘅財產。。。作為佢母親嘅仔女,點可能用容許母親一生人嘅努力,就咁送咗畀一個三唔識七嘅人。

樓就一定睇邊個有份供
你個比喻錯撚哂
有鎖匙唔等於可以攞啲錢喎
但聯名戶口單簽等於可以單方面攞啲錢喎
聯名大家都可以拎
啊女拎左有咩問題?
難分真與假
Ching 係咪係LAD做?
開庭要錢,
律師費係比律師

但就算贏咗,律師費都收唔足,你預收番60-70%算好好
叫何伯同個女人講,算啦,錢唔要啦有我就夠啦,睇下咩反應。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞