何伯:「佢哋爭遺產咋嘛!」何太重申自己地位:「我名正言順,成為咗合法夫妻嘅話,同我老公……佢哋就冇咗嗰個繼承權。」

666 回覆
34 Like 255 Dislike
唔好玩啦
5個仔女 貪錢既而家就是但一個走出黎做反骨仔 幫個阿伯爭返D錢再55分啦
5個仔女加extended family一齊同個阿伯反面 一定唔係孝唔孝順貪唔貪錢咁簡單
仲要其中一個仔本身養緊個阿伯

你諗下個支那婆走頭無路到上電視講晒D屋企野出黎又賣慘情
你覺得上電視之前佢會唔玩手段?
個阿伯對D仔女做過D咩 令佢地失望到要反面 自己先知喇
無計
之前太多騙案老人家俾人呃哂身家
所以出哂指引要前線職員留意
個阿伯第一次去果陣 個支那婆肯定就係隔離 銀行職員無可能當住你面叫你小心俾人呃 (點知個支那婆會唔會癲起上黎斬人)
但係呢啲只係你自己猜測同幻想
而家係連登一面倒覺得班仔女無問題

我覺得班仔女好大問題
為左你唔比人呃,所以我呃左你啲錢先
又無對阿爸有任何補償或幫助方案
我唔覺得呢種行為有任何可取既地方

何伯慘就慘在遇到個想呃佢身家既大陸女人
班仔女亦早一步呃走佢啲錢

故事教訓我地,千祈唔好開聯名戶口
家人都唔好
通常準備定坐監都得
你咪一樣先入為主覺得果450萬一定係屬於個阿伯
有無諗過可能係仔女咁多年黎既家用儲起? 或者仔女幫佢儲? 或者係亡妻遺產 純粹只係無立遺囑所以自動俾左個阿伯?
口口聲聲話仔女呃佢錢 真係有心呃就唔會開完聯名戶口一路都無拎錢走 係個阿伯中左支那婆伏先拎走D錢啦
仲要講緊分分鐘咁多年黎仔女一直有俾零用錢佢
身為連登仔梗係要撐新何太,插5個仔女
咁先顯得自己獨特,眾人皆醉,正如何伯一樣
單簽

冇架啦,銀行都覆咗程序冇問題。共有資產嚟。
開戶意圖,同你簽銀行份嘢有出入,咪跟銀行份嘢。

如果你話意圖只係管理,咁有冇文件睇睇?
另一邊就俾你睇埋聯名戶口所簽嘅文件,仲要齊曬個隻
笑死人講到自己好似當事人咁
一野呃哂450萬
留番4200比老豆夠生活
真係好撚孝順啵
堂費係俾法庭,律師費係俾律師
問左幾廿次都無人答
法庭收幾錢次?
唔知,我冇打過官司
如果同你講法庭淨係收開case果$1045
你會唔會好驚訝?
唔驚訝。堂費係俾法庭,即係俾政府。政府收費平好合理
所以打官司堂費嚟講完全係可以忽略
前妻死左啲人壽黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞