何伯:「佢哋爭遺產咋嘛!」何太重申自己地位:「我名正言順,成為咗合法夫妻嘅話,同我老公……佢哋就冇咗嗰個繼承權。」

666 回覆
34 Like 255 Dislike
睇完下面呢段笑咗
司馬昭之心

何太重申自己的地位:「因為我名正言順,成為咗合法夫妻嘅話,同我老公……咁佢哋就冇咗嗰個繼承權,佢哋咪先下手為強。」
點解啲人成日都可以忽略咗
要打官司一定係銀行行先
明明有辦法阻止老豆俾人呃都唔阻止
再講一句老豆老母有自由俾人呃
睇到呢度真係笑撚咗
何伯聲稱銀行職員係佢想提款個陣話個戶口係雙簽,叫佢叫埋個細女嚟先可以提款,但到細女單簽攞走哂啲錢個陣先話個戶口係單簽,所以何伯曾經去信投訴過銀行。
咪就係
先要證明銀行出錯先可以嘈到d錢被人非法使用/轉走
不如叫大山婆個前夫出嚟講幾句呀
銀行職員:提防騙子
錢屬於邊個無講明,不過假設係何伯(唔係無得討論)
法律上何伯同細女都有權動用資金
就係因為情理上同法律上擁有權有唔同
呢個case先咁多人討論
細女行為係合法但道德上可能有問題

你見到你阿爸可能比人呃緊
不過阿爸係心甘情願
好多人話仔女係為阿爸好
咁使唔使斷交?
你係咪比返生活費阿爸?
如果唔係 - 咁班仔女只係貪錢
同個女人一樣
佢呢啲排隊去問 應該冇錄音 口講口賠 佢都係想轉移視線睇下銀行會唔會賠少少私了
隨時知要罰息大山婆失算 諗住唔蝕埋去咪決定錯
決定錯一方賴銀行 一方賴子女情緒勒索
啲錢又冇印名 點100%證明到係何伯
點止香港.
好多可能性,例如﹕
- 聯名戶口啲錢係由何伯個人戶口直接轉入的記錄
- 何伯退休金戶口直接轉入聯名戶口記錄
- 細女未讀完書未有收入前已有的戶口結餘
等等
哦,咁當初個銀行職員做得好
如果新何太告佢,阿細女真接移民係唔係無仇報
邊有錢告呀
佢依單野一開波就上高院
你唔放一百萬落律師樓邊有人會同你打呀
無論贏輸都要自己找哂數先㗎
就算贏官司 判訟費都唔一定100%對方俾
無錯
而家仔女咪又係拿晒就失聯
我只係見到兩班騙子啫
但單簽=任何一方可以隨時100%擁有呢筆錢..呢個就係我話有趣既點..細女捉住呢一點哪怕筆錢係阿伯既都有得講..當初你開戶既時候接受單簽就已經係同意個女隨時可以拎走

另一點我都講左香港做呢d生意仔9成偷稅漏稅..何伯要證明筆錢係自己都唔係咁易

我認為係何太無曬辦法先搵媒體想用群眾壓力
其實d 錢係佢
由佢

幾個仔女守到咪守
當日diss阿晶首trap star歌今日可以拎返出黎用啦
所以我咪話你聽買樓果個例子,有時就算你簽好晒contract, 唔代表份contract大晒,你買樓就算層樓得你個名,但係佢打官司一樣有機會判咗俾第二個,同樣地,就算戶口話單簽就可以攞錢,到真係告嘅話,如果有合理懷疑一樣有得打
好撚癲,為左要證明自己一開始既立場無錯,就出埋曬d 屎橋
問題係何太要打官司係同銀行打定同個女打
最精彩,係可以睇到9成人炒車
可能今集就係搵陸大狀講吓有乜option
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞