何伯:「佢哋爭遺產咋嘛!」何太重申自己地位:「我名正言順,成為咗合法夫妻嘅話,同我老公……佢哋就冇咗嗰個繼承權。」

666 回覆
34 Like 255 Dislike
咁細女拎400萬係咪都有罰息?
佢得43歲
你覺得筆錢仲喺香港戶口?
有呀 6月先完定期
但十萬vs 430萬 人都識簡
不賢妻,不孝子,頂趾鞋,無法治
個呀伯拎到資金來源d proof就可能既
其實唔洗講繼唔繼承權先,問題係個女喺聯名戶拎錢係合法,而啲錢都唔係屬於何伯一個,我當佢全部係佢搵又點,但冇人叫佢開聯名戶口,而單簽雙簽都一定問過佢,簽埋名先咁行,個阿伯連聯名戶口嘅意義係乜都未知

所以嗰批錢根本就未去到遺產需要繼承嘅階段,因為聯名戶口啲錢個女本身就係擁有人之一,唔理邊個賺

咁既然啲錢都係屬於個細女嘅,又點可以講係繼承,佢轉走啲錢只係拎番自己嘅錢
都一個月人工
係合法,不夠無話你唔可以俾人攞翻
查下係唔係富戶先 拎返間公屋出黎先啦
佢拎錢係合法,洗乜咁做

聯名戶口拎錢都畀人告?

擺得喺聯名戶口啲錢就唔係屬於老嘢一個,佢當正係自己嘅先搞笑

個老嘢同大陸婆根本做唔到啲乜,驚閪咩
未必唔明
依家佢嘅意思係個450萬係屬於佢
佢依家就係想俾晒450萬新何太都唔俾一個仙個5個仔女
師兄正解
律師點都講有可能嫁啦

到時告唔到咪話證據唔夠,律師費照畀,而且佢講有可能又冇話一定,可能呢個詞好古惑嫁
大女仲凌晨打幾十次電話關心何伯
何伯和應:「我娶第二個佢哋一樣反對,佢哋爭遺產咋嘛!」

我係佢仔女真係心淡

佢飛咗個大陸婆咪無事囉
而家擺明二揀一何伯揀咗大陸婆,D仔女先會咁火滾同拎哂D錢
阿伯聯名既資金來源如果只係來自阿伯個人戶口,無新錢,然後打對聯名有錯誤認知,諗住個女係信託人姐係有得打,問題係阿伯無錢,如果阿伯係仲有翻一千幾百萬,同你攬炒係有機會攞得翻
已經無哂唔使爭
你講到何太唔貪咁
講到有寶咁
但已經結第三次婚生埋個仔
只係一隻支那三手閪
個女用晒,就睇下何伯會唔會告自己個女入獄
阿伯死咗佢應該再可以搵過個
仲未停經
狗屎垃圾日日咁多關注 殺到埋身辣殺精肺就無人理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞