何伯:「佢哋爭遺產咋嘛!」何太重申自己地位:「我名正言順,成為咗合法夫妻嘅話,同我老公……佢哋就冇咗嗰個繼承權。」

666 回覆
34 Like 255 Dislike
你仲未明點解我話有趣..銀行份單簽=agreement..銀行份單簽係何伯自己去簽名開戶同意..跟住你依家話唔同意..如果你要推翻份agreement你要攪埋銀行..你唔係單單推翻呢一單野..而係銀行所有聯名戶口單簽既文件都有權作廢
唔係咁天真啦,法律一定係講表面個浸嫁咩,好多都會加埋情理元素去考慮層樓寫住你老婆個名,但每月都係你自己供款,法官都可以判層樓係你
要告既話應該可以兩個告晒
銀行就告程度出錯?
細女就告盜竊?
但都係果句邊有錢打官司
要打大把point可以打嘅,係睇吓佢哋仲有無錢打㗎啫,佢哋就仙都唔仙,阿女就光明正大用佢果幾百萬請律師都得,就算真係打都唔見得有得打
告銀行要自己洗錢

告盜竊係刑事要律政決定告唔輪到你話事
同間大企業打官司
人地拖都拖死你呀
普通人都唔會打啦
何況依家何伯咁窮
首要報警,等警察開file ...
聯名户口入面既錢唔係共同持有既咩宜家户口持有人轉走都有得打?
理論上係有私人檢控既
有無人成功過真係唔知
如果證明到另一方只係管理人既話真係有得打既
要打一定有得打嘅,問題係一個仙都唔仙,一個揸住450萬,唔駛打都知邊個贏啦
律政一鳩介入幫你撒控
其實有冇諗過何伯先係識玩果個,表面上幫個大陸婆,實際上追錢果陣出工唔出力,由得個女keep, 變相免費玩女
學左提款基果招,表面上沉晒船,實際上完全冇野俾條女過手
已經使咗廿鳩幾萬買撈買鑽石啦
洗咗30萬呀係咪唔計
聯名戶口有簽文件,兩個都係平等的管理人,共有資產。
呢個位點入?你challenge銀行條款?
你要管理人,就自己搞基金唔係聯名戶口,而且都單簽,所有條款都知情,除非你話簽個個人唔係阿伯啦
何伯熱潮已完 係時候關心下倭倭

強烈譴責偽人梁勁廢施以祿山之爪疑非禮大胸女偽人
https://lih.kg/3695256
見到老母死挨爛挨靚衫都冇件,呢個女人識咗2個月又十萬名錶又要百萬開店,正常人都眼火爆喇,何況嗰句親愛的父親冇上文下理都唔知咩事好難評喎
唔一定架
如果開戶果時既意圖只係另一方方便管便個戶口既話
另一方唔會擁有該戶口既資產架
但都係要證明到先得囉
你無留意到個何伯話係佢死左後由個細女繼承啲錢, 但何太即刻話只係管理啲錢咩
好明顯後面有人教佢啦
真係奇界
係可以拎,但如果阿伯真係民事追,而筆錢又佢嘅,咁佢有機會追返
點解要拗其他post已經有巴打連條例都貼埋上黎
由你開聯名戶口果刻已經變共同資產
所以先有得俾你揀要唔要單簽拎到錢
咁你揀左單簽 都係兩個人一齊決定架喎
師兄呢D就真係有道理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞