何伯:「佢哋爭遺產咋嘛!」何太重申自己地位:「我名正言順,成為咗合法夫妻嘅話,同我老公……佢哋就冇咗嗰個繼承權。」

666 回覆
34 Like 255 Dislike
唔好再用咩屋企有舊錢 比個仔拎鎖匙拎走啦

屋企地方同銀行點比呀
個戶口細女都有份 佢有權隨時轉走d錢
你證明到銀行出錯先再講啦
一切按銀行條款而定嫁 白紙黑字寫清楚
開庭要俾幾多錢?
定你講緊開case果$1045?
普通法律援助計劃
援助範圍
普通法律援助計劃(普通計劃)涵蓋在區域法院、原訟法庭、上訴法庭及終審法院展開的民事訴訟;某些死因裁判研訊;以及向精神健康覆核審裁處提出申請的案件。訟案類別如下:

婚姻訴訟
交通意外索償
業主與租客糾紛
工業意外賠償
僱員補償
入境事務
合約糾紛
專業疏忽
海員追討欠薪
精神健康覆核審裁處案件
涉及社會公義的死因裁判研訊
由二零一二年十一月三十日起,普通計劃的涵蓋範圍擴大至包括在銷售證券衍生工具、貨幣期貨或其他期貨合約時涉及詐騙、失實陳述或欺騙情況的金錢申索。
咁老人驚隨時有咩意外 搵後生聯名啫
冇諗過會咁樣過自己一棟wor

提出證據 呢400萬開聯名戶口之前自己搵番黎
申請要求佢交還囉
新何太擺明等佢死啦

不過死之前麻煩拎返450萬返自己戶口先好死
普通法律援助計劃
援助範圍
普通法律援助計劃(普通計劃)涵蓋在區域法院、原訟法庭、上訴法庭及終審法院展開的民事訴訟;某些死因裁判研訊;以及向精神健康覆核審裁處提出申請的案件。訟案類別如下:

婚姻訴訟
交通意外索償
業主與租客糾紛
工業意外賠償
僱員補償
入境事務
合約糾紛
專業疏忽
海員追討欠薪
精神健康覆核審裁處案件
涉及社會公義的死因裁判研訊
由二零一二年十一月三十日起,普通計劃的涵蓋範圍擴大至包括在銷售證券衍生工具、貨幣期貨或其他期貨合約時涉及詐騙、失實陳述或欺騙情況的金錢申索。
個個都明
最重要嘅當事人何伯唔明
你個比喻錯曬喎。
單簽有名,唔係等同有鎖匙咁簡單。 而係擁有屋內一切物品
佢個女係攞走咗自己啲錢
鬼叫你寫過張紙應承阿仔可以自由搬走舊錢
唔考慮道唔道德先 邏輯問題
你請個人番你保管住d錢
你同果個人講d錢其他人都可以用
咁人地拿走又有咩問題
仲有業務過失第一個追究唔係銀行咩
我真係唔識法律
新何太識玩以退為進 話自己主動有講過離開何伯叫佢返仔女身邊
擺到明推何伯去中間位 迫住割仔女
何太咁愛何伯咪由佢lor
小學生?你擺屋企張床有冇簽過合約?
如果你簽份合約係,擺屋企既錢,大家有匙都有權拎走,
咁的確佢地係可以合法搬走架。
仆街得過你,ONON99咁
四千蚊比你爭飽佢
佢咪就係話合法老婆所以關佢事
應該先下手為強禁制400萬資產俾個大陸雞。
咦即係哩類金錢糾紛唔包?
如果呢單case告到我覺得銀行都會賴野
但問題銀行有無咁傻先得架
有證據就一早做左啦
駛咩玩到上東張你估個大陸婆唔識鬧上法庭咩

分分鐘d錢可能係前何太同何生一齊儲落
有講過係留比仔女都唔出奇
我都冇話銀行有問題
已經就著重呢個聯名戶口既開戶目的

老人年紀大 驚意外 所以搵後生聯名開幫忙管理
冇預計係咁樣攞走曬啲錢

再講公司會計 係咪又可以咁樣開票穿櫃筒底轉走曬公司啲錢俾自己???銀行又放款架 咁樣又合法啊
你都on9 2月29何伯咪單拖同未係何太去銀行拎一百萬囉 唔係銀行講佢提早拎錢要罰利息 何伯一早比左一百萬比未係何太
結左婚先再去銀行拎錢先知道比個女拎左 再係電視講要雙簽
即係由頭到尾係可以單簽拎錢既 上左電視就講雙簽囉
其實何太可以有一招超絕,就係而家提出離婚

跟住話何伯夾埋個女,專登係離婚之前轉走資產。如果個時間太短,法庭就會判何伯個女要歸還資產俾新何太

問題係何伯太蠢,呢個新何太,如果將呢一招話畀何伯聽,叫佢配合假離婚,到時何太就可以成功捲錢消失走人
新何太都話肯出去打工養佢

前題:比左一球野佢做生意先
但就算啲錢個老婆儲,佢兩個結左婚如果冇特別寫遺囑啲錢都係會落去老公手上,仔女會分到咩。
就結果睇佢老婆應該冇落遺囑所以啲錢係何伯手係合法嫁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞