勞力士假錶已經玩冧咗成個市場

547 回覆
930 Like 19 Dislike
google就一堆
google一堆
clean廠已經大陸公認最高版本
btw 你應該拍片呃like 順便sell下你啲假錶
應該好好生意 樓上好多水魚想買假表冇路數
周街幫佢宣傳 廣告費都慳番
廣州有個地方出晒名做假錶

但未有機會去親身體驗

想睇下超A

咁都分唔到嘅其實就真係唔好玩貴標
玩返朱二盛算啦,反正啲野係你地眼中都無分別

左邊個隻睇圖啲字都起撚晒毛邊
Rolex 五隻字啲排位差到咁唔自然
你都on99 攞嚟睇時間咩?屌你老母。
呢啲幾錢
咁係因為果隻唔係一流A

錶鋪既人都話,而家有啲A 好勁,雖然都未試過失手
但玩得一兩年錶、又只係夠錢戴過一兩款錶既人
係絕對分唔出
影幾張相上黎畀大家開下眼界
關假錶咩事
根本係啲錶廠自己玩死自己

名牌A貨不嬲都有
有啲Brand轉玩marketing 身份認同 賣名人 轉風格一樣殺出條血路大把人買
啲錶行一味淨係出啲大眾買唔撚到既天價crossover款, 淨係J自己工藝, 加埋飢餓營鎖玩到自己個行頭愈嚟愈窄, 以前仲話work但依家資訊咁發達啲人大把選擇根本就唔同你玩, 轉而玩其他奢侈品
新玩家又因為門檻太高入唔到個圈玩, 錶圈就愈嚟愈細
再加上依家連工藝都比高仿跟埋8成, 仲有咩好講
跟車MK仔 我信係戴真野
公道d講 有對比先分到
買得假表嗰堆連真錶都冇見過
純粹社交距離見過人戴就話係架啦
好似CHANEL咁 成班毒撚識閪分真假咩
女仔手都未摸過
你知唔知咩係配重
係點做重金屬質感同埋重量
你知唔知難度喺邊
咩都唔識 返屋企啦
上行交收係基本
以為睇緊十幾年前啲留言2024年啦,晶片入大腦都做到啦,啲廠偷咗咁多經驗做隻高仿依家有幾難?
呢隻太明顯啫
粒11點都無對準
Rolex個冠係向右歪嘅
但樓上話比例錯又睇唔出
手工QC再好啲堅難分
一定分得出 學你話齋 除非用緊三件品原裝之上
甚至去到四件品 咁就要攞錶行同埋錶打去分 難道就好高 但個價已經係天價
但你一玩到重金屬 都一樣係一上手就知 幾多件真品都冇用
放大鏡都唔使用
講到貼圖啲傻鳩即縮啦 咩超A 超超A都係呃鳩傻仔買假貨嘅術語
講到底只係冇咁流嘅假貨 但近距離睇, 上手, 落鏡都根本呃唔到人
唔係話技術問題 係成本問題
係呢幾年先係咁,2017年前運動款鋼錶都好易買,除咗黑白地綠綠之外,幾乎都係任買,其實係唔保值,不過比起其他牌子叫做二手價硬淨啲

當然佢一路加價舊錶停產hit款都會一路升,我朋友個已經走咗嘅老豆留低咗隻勞力士1601比佢,197X年嘅,以前嗰個年代買千幾蚊,而家二手價2皮嘢以上,7X年千幾蚊同而家2萬有購買力唔一樣,嗰個年代仲有好多嘢賣緊斗零,但就好多人錯覺以為升值。但無可否認嘅係勞力士係好可靠,朋友做過serviced 而家都只係穩定日快2秒,已經係50年錶以上
因為俾父權壓迫先做錯事
戴勞=老襯認證
你講嗰啲首飾,高仿你唔落鏡驗屍咁驗根本睇唔出,你日日帶個鏡出街同人驗咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞