勞力士假錶已經玩冧咗成個市場

569 回覆
951 Like 19 Dislike
A貨點解唔當得?咁你又收?
AD咪又係冇貨賣
用晒一樣嘅外殼勞力士啲鋼唔係出面買到
嘩 啲A貨咁抵 我都唔執輸入返幾隻先

呢排賺夠見同你好傾想益下你
話分唔到嗰d應該10個有9個都冇買/帶過撈啦
日撚日易時易時點點點 條撚樣唔反撈有撚人睇咩
你一講易時就好撚中
易時target audience好明顯係啲唔熟錶既後生仔
唔洗玩得多錶,睇錶睇多幾年都知佢啲片鳩流流,之前講潛水錶仲講錯野
最撚興就推啲平價錶話係寶(懷疑係廣告),睇佢根本唔會有野學到
張五常講過幾十萬既勞可以用幾百蚊就整到,個生產力先最值錢。
唔洗懷疑啦 一定係廣告黎 大大條link比你㩒入去
長期唱衰勞力士 又話以後都唔買
最後次次講咩錶都拉埋rolex黎講

要sell啲垃圾錶都算啦
啲牌子小眾到接近日本業餘工藝手作咁
同錶童一樣
真係懷疑係咪大陸代工廠oem然後發去瑞士轉個櫃就話瑞士錶

正正經經幾萬蚊筆直 大把OMEGA Zenith選擇
幾千蚊玩大陸海鷗 上海錶好過啦
佢地sell啲錶小眾到連品牌自己一個門市都冇
刁鉈/帝鉈 多唔多假野?
條撚樣就係想設計到自己形象係好撚識欣賞手錶工藝,就算幾百蚊隻膠錶都有故事
玩錶同玩車一樣,睇片唔會學到真理,一定要親手撚過先好學人講解
啲唔熟錶嘅靚仔,比佢撚到睇完以為自己開始熟錶,係到吹話勞冇工藝冇技巧,實情戴都未戴過上手
傻仔 理你都廢事
錶童介紹嘅錶
比起玩味、創意、驚喜
更似廉價、不入流、錶界億世家
但又可以生存到
電話詐騙 呃點數咭
玩足廿年都有人上當 有咩出奇
永遠都有人為“個性”“獨特”“與眾不同”去埋單嘅

係我哋唔識欣賞啫
sport 款二手萬尾都有
唔會有人買假掛
假既二千幾
學大家話齋,casio 幾百蚊都有假啦
隻錶都係十萬廿萬一隻 咁都有得嘈
笑撚左 成班潛力客戶
其實有咩好討論姐
驚咪上行囉
買得隻十幾蚊既錶
唔差左個兩千上行啦
唔好同我講你請唔到假呀

挑~九流討論
假勞廣告雜誌
比條生路重慶啲叉哥啦
同人爭飯食
有錢人先帶假勞 幾千蚊買舊玩具

真勞唔想玩都可以甩到手
另外想分享下
客訂既clean v3 116500
外觀合格嘅,但唔好真係諗住 可以呃到啲舖頭
同專業人士

厚度同重量呢啲基本嘢係做到嘅

陶瓷圈,有凹凸感嘅 字體有輕微分別

內影,大陸嘅機床 打唔到咁細緻

指針有毛刺 有花痕

拆開咗會容易分啲,打磨 刻字同埋佢係有卡度,
螺絲有崩花,呢款仿製嘅4130,有部分零件
可以同原廠互換 所以要小心 有人會用真嘅
頂夾板

幾千蚊質素,唔好諗住真係可以做到完美
見到有幾個師兄話自己係行家
話而家嗰啲可以做到完美,但其實真係仲未得
坊間有另外一啲 代用嘅盤 針 面 甚至係打磨
係會靚啲嘅,識睇嘅都會分到

呢啲只能夠滿足,社交距離 唔落鏡睇
唔好神化佢哋

想睇實物嘅可以搵我睇🙌
zy_watxx

xx 自己諗🙌
有冇隻流4係內影對到英文字?
有number嘅 不過嚟嚟去去都係嗰個號碼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞