勞力士假錶已經玩冧咗成個市場

547 回覆
930 Like 19 Dislike
聽個frd講超精仿既勞已經去到肉眼同攞上手完全分唔到,要拆開睇錶芯先知

https://www.stheadline.com/article/3204900/%E6%BE%B3%E9%96%80%E5%85%B8%E7%95%B6%E5%81%87%E9%8C%B6%E5%91%8311%E8%90%AC-%E6%B8%AF%E7%94%B7%E5%85%A5%E5%A2%83%E8%A2%AB%E6%8D%95
呢單仲顛,連當鋪都分唔到

唔怪得係街上基本上跟車MK仔/地產保險Agent/美容/Sales /地盤阿叔全部都帶曬勞
原來係成功人士象徵
港男嬰又犯案柒出香港
真錶成日玩飢餓銷售 有錢都買唔到
假到一眼分到仲有撚人買咩,你都on9

澳門果單分明條二叔公冇料扮四條啦
日日對住自己果隻
點認唔到
拎去當都有得報比人呃
你自己睇錯野咋
超A唔開蓋分唔到
因為女權閪嘅本事用曬嚟抽水?
個市場本身就on9
咁只俾證明隻真野唔值嗰個價
以我地連登仔睇世事嘅角度來講
你覺得人地假只係你酸
當鋪都分唔到又點會報警?
睇你戴俾人睇定自己睇
自己鍾意理得人當你假,又唔會少忽肉
真錶難買都玩謝個市場d客仔
分到嘅 好多細緻位可以特登去睇
專業嗰啲攞個放大鏡睇兩睇就睇到

你話啲大賣嘅款 gmt 非貴金屬
Cartier 藍氣球 呢類好簡單 唔複雜冇貴金屬
就咁睇唔上手 係呃到人嘅
但一上手摸兩摸玩兩玩 業餘愛好者好多都分到

如果玩到貴金屬 地通拿玫瑰金 白金 咁就真係可能連上手都唔使就分到 好多顏色都未做到 如果你做配重 唔想畀人一上手就睇穿 仲大鑊 暫時出唔到有一隻係稍為靚仔 好粗糙 因為太難打磨 同埋做帽
會唔會係rolex自己玩殘咗佢自己 成撚日搞飢餓行銷,啲款仲要冇咩新意,就想人用十幾萬買
廢老窮鬼死充先戴勞
冇可能嘅事 分唔到係人嘅問題 淨睇打磨都爭十鳩幾皮 冇可能模仿到
近用放大鏡一定分到
但平時社交距離可能真係分唔出
但咁樣都無咩意思
假就係假自己呃自己
咁啲假嘢都幾勁
同埋應該都唔平
分唔到,上面話分到嗰d都係傻仔黎
都唔洗用到超A仿
高仿已經好難分
頂級仿表都一定分得出
話分唔出 除非換咗正品錶盤 針 玻璃 外圈

成街都淘寶casio啦 有咩所謂
真亦假時 假亦真
過到自己咪得囉
Apple Watch都有假貨的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞