勞力士假錶已經玩冧咗成個市場

569 回覆
951 Like 19 Dislike
根本從來都唔關假野推冧個市場
假野不嬲都有 唔係近一兩年嘅事

早幾年點解忽然間推到咁高係因為疫情,
好多人無得出去旅行洗錢 加上果一兩年
D虛擬貨幣同股票升撚到傻

多咗好多一班 忽然好富貴嘅人冇嘢買,
開始一齊走去炒好多奢侈品例如手錶 跟住買下買下變成 開始有班人搭棚一齊放風炒錶

嗰陣有留意市場嘅 師兄應該真係知道
,可以果陣一日報幾個價錢 ,一個星期隻錶已經可以炒貴咗幾萬蚊 連街市阿姐都知道有得炒嘅程度

嗰陣時真係好多一班本身冇接觸手錶嘅都走去炒埋一份 但係好死唔死疫情完咗呢一兩年全球經濟差到黐線 啲股票同虛擬貨幣都跌咗好多, 自然有一班人就要開始套現番啲手錶落市場

咁一次過市場有咁多貨價錢自然會插水 本身唔接觸手錶嘅炒家咁樣大蝕過一次錢自然就開始驚咗我未必會再夠膽買 加上勞力士產量真係太大 每年係講緊過百萬隻 市場根本都消化唔晒 個價錢咪一路直插谷底囉

所以成件事根本唔關假貨事
喺任何時代奢侈品市場都唔會沒落,唔好下下幻想所有有錢佬都好似elon musk, 豬西伯格依啲咁唔會擺名貴野上身先得㗎
LV 主席戴Tiffany PP,誠哥就係全亞洲最大鐘錶收藏家,仲有無數身家幾個億既"average"有錢佬啲老婆仔女日日行名店,個market點撚樣死
用電話睇時間完全做唔到錶嗰種方便啦
你呢啲供養炒狗嘅賤種=最低等
膠都廢事比
想正價買又要食骨先有所謂既炒款
我只係想要隻自己鐘意既
老實答
個名係冒牌
d 料係真
ID係tg定咩
錶車樓,係舊時係人生achievement 黎
岩岩出黎做野,小有成就出左花紅咪買隻錶做自己第一個徽章
目的係展示緊自己奮鬥過,反正一隻錶既錢,容咩易搵返
但今時今日“奮鬥”唔再係一種潮流,事業對好多人黎講根本無上升空間,錶價亦唔再係容咩易搵返
買返1,2隻去外地旅行嘅時候當咗佢有冇得諗
講講吓唔夠講 無啦啦變人身攻擊
超A表面基本係睇唔出分別架,d料一樣
主要係睇有冇隻同型號對照 + 超大倍數放大鏡
唔好相信自己隻肉眼望兩野就算
都係買返假曾經想買隻假既朱古力
換原廠面,不過最後clean廠 出咗 就買咗隻假嘅
玩咗一排解毒 就賣咗畀個客

真嘅想買p仔 8day 10day
因為假錶冇做 同埋而家啲p平咗好多
人講錶你講手鈪假錶玩左咁耐 又有市場 經過咁多年已經唔同晒
t豬
有冇諗過事主都唔知真假
班公屋狗死曬都未到人地啲家族死啦
講到個個都簡約 無欲無求咁 仲有撚人番工出黎攀比咩 係屋企慢慢yoga養生啦
ching你00後??假Cartier手鈪2000年已經有啦
仲有咩LV Hermes 90年代已經玩啦
點會冇市場??
反而勞力士2015年 公價7折都冇人買
以前出街戴panerai多過rolex
而家假既仲多咪又係咁
有咩唔同??
係你未夠有錢姐
除非你出街真係帶住個可以放大一百倍嘅就可能分到嘅
假撈有晒盒同卡認證?
關咩假事
純粹依加電子錶已經不限於睇時間
你用勞力士純粹係身份象徵
實用性完全比電子錶屌打

而且講香港 你戴勞行出黎啲人仲要第一時間就係諗你係aa/保險
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞