勞力士假錶已經玩冧咗成個市場

569 回覆
951 Like 19 Dislike
但LV真貨無玩飢餓行銷
你想買真貨真係隨時買到
D肥師奶帶撈我覺得係真
who cares
成十年前,香港元朗啲當舖都已經中過假勞

https://youtu.be/aLdr-er_MMY?si=0x_ka7oSxd4MPevx
乜柒都有齊
唔打開睇,根本分唔到
好多人都一隻真一隻假
真嘅放屋企 假嘅帶出街 粗用
原本諗住今年買返隻30萬咗右嘅勞
點知一街MK , 地產AGENT, 街市佬都係戴勞,
唔買了, CHEAP 哂
20倍已經出事啦 弱智 中國山寨廠有咁既精密工藝 一早取代歐洲 出自己中國人既奢侈品啦 唔柒用腦 冇咩討論價值
haha 終於真係有個行內人
負評多 正常 呢個真係有咁多人知道發生緊咩事咩 其他人我都懶得覆 真係冇料扮四條 得啖笑 完全活喺自己世界

信埋曬嗰啲無瑕疵1比1完美復刻 學你話齋 根本就係大規模製作 唔好話係完美無瑕疵 你想隻錶戴上手冇咁多瑕疵睇到 基本上每一隻都要獨立後期加工 拉c 良心少少嘅最多真係唔同廠 同你配部件 係靚仔少少但食水食得仲深

師兄你講嘅配重 完全正確 暫時市面上其實搵唔到第二隻金屬做到類 其實唔止大陸廠 老美都有整 題外話 但到目前都係做唔到 但其實有千千萬萬用方法做過 咁多咁多方法我覺得都冇乜可能 你要做到有咩重量同埋做到細緻位 真係得貴金屬做到 如果其他配重金屬做到 佢已經唔係普通金屬啦 密度同埋重量 已經遠離科學範疇 所以如果真係做到 都唔會係大陸廠做到先 你一定係有樣工具出現咗 做到咁精密 咁高效
屎都任食
咁係佢啲款真係老土啫

你去CHANEL買隻小金球
去Hermes正價買隻kelly我睇下
5萬幾買 轉個彎海徬道米蘭站9萬蚊繼續同你收

rolex而家板帶day just都正價買到 唔洗搭骨啦
你仲唔去買???
最慘係好多窮人唔知自己係香港社會少數...
咁業餘工藝師呢?
呢啲階層就算佢賣腎買真錶
人地都當佢假貨
調返轉問,點解2024年都仲未做到一隻拆開都分唔到嘅勞力士假錶?
買rolex其實同買金條買bitcoin一樣
唔少有錢人當貨幣 未至於話要投資升值
起碼保值 已經係唔錯渠道
成班窮閪講實用性咁bitcoin又有咩實用性
痴撚線積木錶都算
夠膽死sell假錶

買假個啲人真係廢物黎 冇咁大個頭就唔好戴咁大頂帽啦
而家唔係講緊要拎去當鋪 錶行當 亦唔會係擺落放大鏡睇

我就咁問你 我買3隻 再拎3隻真錶 6個人戴住

你日常生活中 唔上手 唔上鏡 你分唔分到晒邊隻假先?

如果分唔到,就已經夠啦

好多人買錶都係買個虛榮心姐,你可以笑佢地窮,但都唔可以阻止人地笑你On9,亦無辦法阻止你幾十萬買返來嘅錶,周街都戴緊
Bitcoin 黃金 無假野

Rolex周街假野
你爬返文先啦 唔好講話去當舖 係回覆緊我連行家都分唔到 放大鏡都睇唔到 你帶上隻手分唔到關我鬼事咩 九唔搭八
你點知佢有冇假野黃金一樣可以金包銀 金包鎢 金包錸 同埋你所謂既假野都過唔到14樓嗰關
你都承認戴上手分唔到咁就得啦

達到晒個目的

邊有人日日係到驗屍咁驗「人地」隻錶
要準既話買石英唔好?
人地要承認個價值 你“上手”托柒咩
當你買隻真錶 換個假機芯落去 價值已經完全兩回事啦 上手一定真架

你要幾千蚊買 可以換50幾萬番黎先有意義架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞