勞力士假錶已經玩冧咗成個市場

569 回覆
951 Like 19 Dislike
整得幾真都好,本身都係假,就算冇人知自己都知,所以睇你係想擁有一隻勞力士滿足自己,定係想俾人睇你戴得起/人有我有咁
假錶都唔平,左皮幾野。不如買隻真啦都保值,個啲假錶整出黎當真錶賣先回本
有一排唔記得黑定白地都死死地
其他運動款任要,之後無啦啦講咩限制產量
就搞到啲普通dayjust都炒價
然後一街都係2手錶鋪
同nike有幾分相似
炒風keep住落去就唔會冇鋪頭幫佢掃
正常
最重要係身份到位
真假重要性反正其次

你一個月搵半球揸波子用假IWC
俾一個戴真綠水鬼嘅AA狗寬頻仔笑你blablabla劣等支那基因
其實都只會一笑置之
可憐佢搵咁少錢,要搵個zone比自己去刷成功感
講真張圖咁 blur 都睇到起晒毛邊
真心佩服
好似幾抵玩
見到人戴啲高價位小小嘅表 第一時間諗會唔會係流四

依種諗法本身就好奇怪 再講正常人出街咁關心啲三唔識七嘅人做乜
話分唔到果啲應該無玩過勞
社交距離係難啲睇
但一上手睇下打磨就分到
無得呃的
youtube都有d分真假片啦
對於呢種心態 我只有一個理解 就係自己都買唔起 人哋都無可能會有
都係嗰句啦 每月剩少少 幾年都夠你買隻
買得流四嗰啲其實都唔係無錢 只係唔想儲啫
頂A真係玩到分唔到而家
利申:女朋友呀媽係半個錶行partner
喂大佬
我當野都可以講呢隻野係假,問你值幾多啦,依家我唔講,我扮明假野你報錯價輸打贏要喎
想買

呢隻真定假
有冇人分到
買到就係
好撚矇,但似真
真到完全分唔到既
仲可唔可以叫係假?
假野基於成本問題點都有破綻位。依家d玩具錶做到要用真錶對比/上鏡開蓋先肯定到真假其實已經好撚成功
你條死臭閪真係好撚煩
“1953年勞力士取得專利放大鏡,將Datejust日曆放大。鮮明標誌,遠望也容易辨識。同樣以防刮損的藍水晶製成,並安裝於水晶鏡面上。具備雙層防反光塗層,確保讀取日期倍加清晰。放大鏡將在手錶錶面的日期放大(放大2.5倍)。從手錶側面看看未被放大鏡放大前的日期,比較一下。 如果你在直視的時候已產生質疑它是否有放大2.5倍,那可能是假的。因為假貨普遍只能放大1.5倍或更少,而且你會覺得日期很難閱讀兼不夠清晰。放大鏡是凸起的,用手指觸摸真貨放大鏡時應感覺到順滑的顛簸。”

齋睇玻璃凸鏡就堅 不過可以後換堅野玻璃
根本冇意義
當鋪職員一句問你真錶定假錶,你點答
靠錶證明自己身份地位就柒碌啦
成日見d on9帶住隻rolex 揚黎揚去但一洗錢講緊幾千蚊都覺得天文數字果d 空心老棺

好心啦當你隻錶係真但個人都柒到落地核啦

街市呀叔幾個舖位收租著住件爛背心無帶錶都豪氣過呢d 人啦
而家班MK/老黑個個都戴撈 就知A貨幾咁濫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞