勞力士假錶已經玩冧咗成個市場

569 回覆
951 Like 19 Dislike
其實只係d人醒目咗,開始目標為本。

大部人帶錶就係比人睇,要面子。
幾何有人叫你除底比佢逗下,又放大鏡又剩

只要戴返符合職業收入嘅錶,係好抵玩,隻錶對外人係真係假,更多時係取決於你個人,你見到個mk戴,你未check都覺得係假
咪係唔好講咩買樓供樓供車呢d野,班00後連full time都唔想做啦,仲同你捱咩

00後d後生仔女,連衫呀同外表都hea著啦,男既個個都u記運動褲波衫,女既連妝都唔化,不過00後天生有優勢,男既高大女既身材好,是是但但都見得下人,仲同你捱貴野買名牌咩有錢都去食好西/旅行啦
你想像下勞力士仲值唔值啲技術同街邊無分別
究竟係邊個攪垮個市場
都仲未有得walk in 買
可能佢本人就係炒狗/錶佬
學到野
假野點曬命
唔會衰一次比人發現係假
其他真既都自動當哂用假貨咩
有錢佬點會比人覺得用假野?
9up唔使本
咁bitcoin值唔值6萬美???
每次一有假錶Post就會引到一大班人入黎
好肉緊咁不斷話而家分唔到真假,然後好多「識人」、「朋友」、「行家」
其實玩假錶就大方認啦
最戇鳩有個論點話高仿到一樣代表真野唔值咁多錢
你自己試下由零設計一樣野到整出黎,然後有條友照住抄再同你講件野唔值?
咁既劣根性價值觀都夠膽掛住係個口,都唔怕人笑
而家好多00後都係以前雙非支那種公屋窮撚黎
認真黎冇咩意思
你舉個例子完全fail
手袋先多替代品
求其一個裝到野既袋都可以代替hermes手袋既功能
威喇威喇
你落地著出街再講喇
我拎對a貨跟足你咁影張相你又咪分唔撚到
7頭
其實買嗰d人心態係社交距離分唔到已經ok

跟本c廠 vs廠嗰d呢種距離唔可能分到

有個同事話佢一隻屋企真, 出街嗰隻鳩撞粗帶就戴假,比熟人問,有張真單有底氣d
你自己問心喇
Mk一街都係倒勾你分到咩?
乜撚嘢分唔出拎去stock x賣呀
而家講上腳你分唔分撚到呀
懵丙
唔係架,呢個po好多兒登個個鷹眼
社交距離下已經睇到你支秒針打磨得唔靚,係A貨
影有咩用??換到錢?!
我地收藏既價值在於佢可以換錢

對你黎講既價值 就係show off
你慢慢show啦
叫你朋友去驗係智商過40未啦
為咗充大頭鬼 又真又假 有咩用??
正正經經買隻OMEGA甚至seiko好失禮??
咁你咪買多啲假鞋假衫假錶玩囉

成個marketing靠曬你地幫手宣傳
越多人著 我哋炒錶炒波鞋炒手袋先可以搵多啲
上網睇c 廠都成5k
經典工藝 還原瑞士精湛1:1復刻
5k做到30萬既效果
抵俾啦
佢有speed master, 但佢都係鐘意帶隻撈出街, 話睇落係靚d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞