勞力士假錶已經玩冧咗成個市場

569 回覆
951 Like 19 Dislike
你講緊個殼做polishing??
乖啦 番去玩你既站西錶啦

唔好出黎柒啦
你就柒少陣啦淨係識喺度話cartier都冇做好,你連點解流4錶嘅整體quality好過其他accessories 都唔知啦

再者,上面一直都講梗外觀打磨比人發現自己柒左就想講機肉、指針?聽過SW, Buff針未?聽過VSV訂製機芯未?

班門弄斧就係講你呢啲啦
隻白地係相機問題定點
睇落無想像中咁高仿
流4 quality好
啱啊 快d去買多幾隻
呃多幾條女
bro,其實你係咪有閱讀障礙?我好認真⋯⋯建議睇醫生搞搞佢
其實有apple watch令到好多高收入但對錶無乜興趣既人唔洗買貴錶
貴錶市場越來越細
世界最難既魔法就係 自己呃自己

更多人買完假之後更決心買返隻正貨
打磨緊係講針 釘 時刻 錶扣關節 錶冠 細節位啦
你同我講外觀??求其買塊cape cod自己都做到啦
你弱智唔洗咁大聲架

就算上行 表冠花咗都一樣冇得打磨
一定係成粒換 淨係呢啲細節位已經篩走唔少高階精仿

你覺得流4舒服你咪去買多幾隻囉
關我撚事咩
大把人屌nike鞋底太硬
分分鐘莆田鞋舒適性仲高添

你地拎黎戴啫 我拎黎炒 quality關我撚事咩
最緊要冇人可以仿到一隻過到行嗰關咪得囉
任買先算

一開始命題就係講緊外殼然後你就同樓上講打磨,仲攞cartier手鐲做例子。吓,咁樣嘅論述都唔係refer外觀啊?

再者,全世界講「打磨」都唔係淨係指針釘,得閒上reddit睇吓佢哋國家嘅人點人finishing呢隻字

最後邊個係弱智,我諗呼之欲出。同我玩邏輯、argumentative essay丫叔我撈academia,我靠寫文搵食
哦 咁你買咗幾多隻流四
但假錶唔會保值 其實有咩意思
咁咪幾好,其實真真假假根本唔重要,如果誠哥帶嘅話就算係假都會變成真;相反油麻地泊車仔帶嘅話,就算係帶真錶都會俾人笑帶假錶。
保唔保值係要睇二手市場,如果假嘅可以做到同真嘅一樣,請問邊個會收你隻錶?
你撫心自問去到黎個moment,你真係夠膽拎住20幾萬去二手市場買咩?結果你咪又係要死死地氣去買一手。

提提你,而家大陸連銀行分行都可以係假,你諗你
相機問題 實物光好多

呢隻嘢2018年 n廠/ar已經開始做
啲廠累積咗好多經驗,經歷咗幾次改版
嗰隻白已經做得好接近

題外話,唔知有冇師兄幾年前已經玩緊呢啲?

當其時啲人 如果地通 揀外觀嘅話ar
揀機芯就買N廠,或者將佢哋互換

N廠當時獨家4130機芯,佢畀咗好多錢 同丹東合作研發 淨係得佢可以攞到4130機芯

Ar廠 外觀係優勝啲 不過計時功能用唔到
係用7750機芯改嘅,廠為咗可以
做到同原廠一樣薄 拆咗啲零件 控制佢厚度
去到大約12.3mm
感謝支持,啲回應都好正面 冇諗到
師兄想問下寄錶去鑑證
唔驚佢換假錶/假零件?
好彩呢個情況冇發生過
反而係驚寄嗰陣時 畀快遞調包
因為啲客改裝 多數都係改一至兩件
eg:原廠勞力士水鬼盤 市價2500-5000
GMT綠針陶瓷圈 2500-4000 視乎新淨
嗰個金額唔會太多,所以都放心嘅

因為 華測 雲魚 中天 嗰啲都係大嘅鑑證機構
開咗咁多年都冇試過,睇漏眼就有發生過嘅
同埋我做組裝件 我都會確保件件真嘅先去買
送過去其實都係為咗,令到個客放心啲

師兄介唔介意 pin我個真假分析教學幾日
希望多啲人睇到 感激🙌🙌
講野1999成個廢中咁
要儲幾年先買到已經夠on9,呢d純粹用黎戴上身既奢侈品唔係俾d要儲錢先買得起既人買
高質分享
識玩一定係真車假錶
買架六七十萬既車
再買隻超A pp
扮中產就係咁簡單
假野機芯一搖就知分別
D mk會買真野,不過襯唔起啫
個人覺得:
一個人戴隻錶都係為咗襯衫嘅啫
如果你有份唔差嘅工/唔錯嘅身家
我相信你買隻C廠$4000嘅勞出街戴
就算你除隻錶出嚟俾普通人睇
都未必有人睇得出/覺得你會買復刻
同埋本身而家正牌勞力士啲造工同QC都唔好
仲有無啦啦一個正常用家
點會俾人攞隻錶去上鏡睇/攞去當舖錶舖?
就正如嗰位巴打 講咗咁多高仿市場內幕
到最尾都係會買高仿戴

因為到最尾啲人都係睇你嘅職業收入資產
而唔係睇你戴咩錶
舉個例子
如果你只係做份萬零蚊嘅文職
住又係住公屋 但係戴隻地通
咁就算係真嘢都無乜人會信

利申:唔係鼓勵人買假錶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞