勞力士假錶已經玩冧咗成個市場

569 回覆
951 Like 19 Dislike
今時今日已經唔係 穿金戴銀 既年代, 大家講求smart look 講求簡單 輕便

著西裝都唔再需要打領呔

戴金鏈呢D老土野已經淘汰 手錶一樣步後麈

而且手錶唔同手袋 手袋係有需要袋野 只係本身需要既物品上額外選擇名牌

至於錶 有手機之後就無絕對需要 再加上愈黎愈多人講求健康 點解唔揀一隻智能手錶
關咩事,啲人唔想用咁貴買咪唔值錢囉,好似香港樓一樣
casio/智能錶 最多幾千蚊
夠玩啦
連俾錢官方都唔肯驗, 根本分唔到
佢掉隻野上去同二叔公講盡當可以告佢咩野
一句講晒
超A唔上手 一定冇可能分到真假
話唔上手分到一定係呃鳩你
咁你咪慢慢戴智能錶好主觀好個人品味問題
有咩好討論 唔跟你既style就係傻人咩

係咪全香港應該清一色搭巴士mtr 住公屋
著UNIQLO先滿意
又一個智障人士
9百幾蚊都未必係真
其實假地通拿幾錢
3000-5000人仔
香港商家唔會為900幾蚊做臭個朵掛
岩,做到一模一樣,要拆個錶芯先分到,即係根本唔撚值個個價
仿錶上手一定分得到
個機芯上鏈手感好難模仿真錶
都冇需要係啲睇唔到嘅位擺太多精力

未睇過條片嘅可以試吓估邊隻真邊隻假

利申:鳩估但錯咗

https://youtu.be/aLdr-er_MMY?si=VvUdSrP5L-riH8od
頭3行都認同,但你話袋有需要袋野,錶都可以有需要睇時間
你了解唔到個邏輯不如睇多幾次 或者自行收皮

你邊句見到我要大家跟我style 我成段野就係講 時代已經唔同 名貴手錶呢樣野只會淘汰 你就真係傻下傻下講到個個都要最低物慾 典型懶叻連登仔
識人買咗隻真,周圍曬命完一輪仲話比人知真同假既分別,一個月後,買隻同款超A帶出街粗帶,然後隻真錶賣番出去
佢好快可以自己感受下
唔好再自己呃自己啦

我識個行家話已經無辦法完全分到

啲假錶(成萬蚊隻個種)用嘅料已經一模一樣 處理手法都一樣

你講嗰啲假錶賣幾百蚊一隻咪分到

但用一樣料的高仿已經分唔到
唔玩錶會覺得smart watch夠做
唔玩車就會覺得車只需要夠代步
唔玩HiFi就會覺得有聲就得

對住一個對哩種嗜好唔理解/冇興趣知既人
你再講都解釋唔到有咩咁吸引
2380 有啦 1:1
你話淘汰就淘汰啦一向人以群分
愈少人買愈加價
加到足夠貴 自然有人埋堆
成萬蚊買假表
根本有錢過戴真錶既人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞