LUMIX S 討論區

796 回覆
20 Like 2 Dislike
又啱
呢個焦段細光圈又唔係恆定

點解唔用返6700 + sigma 10-18

絕對好過垃圾S9+呢枝垃圾zoom
比左支F8你重未滿足?
Samyang六月頭應該會公佈第一支L mount
35-150mm F2-2.8
希望啲細prime都可以快啲出
唔撚係呀
拎s9ii 鳩影都好丫
有內鬼 終止交易
尼鑊真係柒出國際
究竟佢有冇心攪.... 成個部門真係亂黎 偷自己果D都算,偷另一間
"三大廠齊延後新機發佈,罕見情況惹猜測"
客觀睇係有小小
A6700 轉S9 係全面 downgrade左
真係為左FF片幅建議係再等下先
陣間殺部Z6 III 咩都齊你又蝕左
原先係5月公佈...而家又DELAY
反正都係等18-40 支鏡S9 先叫"完整"小小
咁不如用住先
thanks 建議
柒到唔知佢地做乜尻
Wtf
依啲係10年前先會出現嘅低級錯誤
S9完全變左部花生機,一單又一單
L mount 聯盟重係出啲試水機咁。。。。
如果S9有機械快門+ hotshoe 已經吸引到好多人, 可惜
其實S9 有散熱同支KIT同步出可能已經係HOT SALE了
除左FUJI 都冇其他廠出新野
S9除咗細之外有乜嘢新?
你唔覺佢支KIT個RANGE係甩開左其他系統咩
新就冇咩野新
本身IBIS + 10BIT 422+OPEN GATE 已經唔係好多廠做到
靠S5 II 打響左個頭炮
正常尼部係拍片性能直接贏到ZVE1 (我指佢如果有散熱)
2060有咩特別?
2470/24105更加實用喎
其他系統有f/4恒定
你2024年出支垃圾
18-40 支細zoom係幾吸引
可惜就係DELAY, 嬲嬲地出FP 配尼支可能仲爽皮
諗返起都CLS, 2019既FP都有散熱....
講緊18-40
20-60唔應該係尼部機既KIT
我自己有2060
除左光圈細啲以外個焦距好啱我旅行用

畫質滿意既
係收光圈無靚星芒
同埋支鏡傾向對比大
如果遇着光差大環境暗位會黑哂
但不是死黑用raw在Photoshop 推下啲層次就會出返嚟

到1840出時等啲評測同2060比較下就清楚兩支鏡有咩分別
我諗緊入部S9旅行用
本身有20-60又好似太大支
有咩副廠鏡用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞