LUMIX S 討論區

796 回覆
20 Like 2 Dislike
純tiktok班撚屌真係會買部拍片機咩
佢哋會買x100
最撚難明係上coldshoe斷曬所有配件
冇風扇,拍15分鐘冇貨。點拍
我突然覺得canon枝rf 28 2.8餅好勁添
貴幾百就有af,仲要幾sharp
唔使幫佢兜,部嘢好明顯係幾年前plan落,未見街已過期。唯有夾硬話for content creator

真Content creator 用s9應該會嬲到瀨屎
我隨身機嘅結論應該係r8+28
其實拍片time limit有無必要咁硬性限死10/15 mins
你真係瀕臨overheat先cut都未遲
佢只要話aim一個不存在既群組就會講得通
依家拍片又爭d野,影相又瀨曬野
幫佢兜,engineering sample final firmware 先作定論
有冇apple咁大號召力單拖開新market 呀
12bit raw 啱智障用

full hd都係20分鐘真係痴線
佢有機械快門同hotshoe都仲有啲價值
話曬有ibis同大電
但係佢依家真係除咗ibis同大電就咩都無
should be cold
阿lok都算厚道,先禮後兵
呢枝合理D
不過暫時連實物都無
tiktok長過30min嘅片大部份都冇乜人會睇
初初睇完petapixel以為lok企p記果邊
點知後段先係真章
呢部嘢唯一出路就係等佢盡快減價,
如果減到一萬左右,掂到考慮gr/富士個班人,引佢地上FF。又或者玩leica鏡個班,多個平價FF選擇。
e shutter 死症
無餅鏡唔會吸到ricoh fuji
勁好笑
睇到petapixel 入面連Ben 嗰啲都有, Panasonic 今舖全名星陣咁叫哂啲YouTuber 去個event 造勢,點知越造越柒個個鬧
其實大把人gr/x100 一部, 另外都有一部FF 機 佢唔湯唔水咁其實真係睇唔到佢既target 係咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞