LUMIX S 討論區

796 回覆
20 Like 2 Dislike
冇evf 冇機械快門 拍片得10分鐘, 個個tiktok,
咁點解唔買iphone 好似iphone岩佢
唔好講笑
一有人講冇機械快門會jello同會flicker
即刻叻哥上身,幾個都係咁
又突然出d-lux 8
https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=247&t=6964893

p記想玩咩 尼部已經遲左好多,仲未公佈
台灣真係唔出奇,p記真係有die hard fans
舊料新殼
無update架
支持開p記都覺得呢部野好大問題 捉到鹿唔識脫角 有啲失望 不過之後連支新kit有優惠都可以買嚟玩吓 希望今年會有齊料s1ii 同埋road map其他鏡
Jello同Flicker呢d野最煩係出現果陣無野可以做到
伴隨12bit raw真係keep住有條刺係度吉住

如果話“我唔係追性能同spec”
咁呢部機有咩長處?
但我想講 個外觀真係靚到癲,甩曬陣P記味
未UPDATE佢硬件有咩野升左 SENSOR一樣 可能拍片都係一樣 都係無PDAF
#518咪有件傻鳩話
「所以怎麼不調低ISO加長快門時間而非要1/100秒甚至更高速?」
BTW Z9 好似係解決左Jello同Flicker?
會唔會P記都解決到?
早幾頁好似見過張sample,低光夜拍影到紅紅綠綠,好詭異的
d lux 8 無啦啦橫空出世,吸引好多
其實講真lux 8一啲都唔吸引,暫時睇落同7係一模一樣淨係換咗個殼
如果呢部S9跌到落去五六千蚊就有少少競爭力,呢個價錢真係諗唔到有咩人會買
Z9幾錢呀親?
咪出咗
Usb
呢個真係撚狗到黐線
靚仔版lx100ii m43同ff又唔同玩法嘅
呢鑊野笑到我癲左

我有呢舊on9嘢
真 嗰陣仲有丁屎期待
個個都追retro樣ff
點解唔直接leica
講真如果佢有機械快門, 再跌下價我會買,
但而家就點都唔會買嚟擺
s9而家係唔係貼支26mm f8?
我唔要呢支野,厚返少少俾返個機械快門我啦
等2代算真係。希望加番個EVF 同機械快門已經夠
如果有呢堆 定價高啲都無人介意
依家攞嚟柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞