LUMIX S 討論區

796 回覆
20 Like 2 Dislike
A7iii都未8k喎
https://www.dcfever.com/news/readnews.php?id=37544

原因不明!Sony 新相機要推遲到 8 月

原因好難明咩,都冇對手,做咩要咁快出
Sony: 嘩部S9好似好堅抽喎,你地快手d唔該
S9 launched
Sony: 屌,你地放下假先,唔洗急慢慢
5.5k狗衝買黎插下福仔同奶都好
S5 II你就唔好諗會平到咁喇
S9都冇可能
但而家個情況S9可能成本都收唔返
想佢出二代個機會仲細 由其係佢好鍾意一個殼出唔同既機
而家尼部又冇位擺風扇
係lor
如果跌到咁樣真係買得過呀
等跌價先
如果一萬樓下都玩得過

現現用緊ZFC但未完全入晒泥坑
原生Z鏡得啲DX鏡同啲平鏡28mm嗰啲
長鏡就用返小小黑,另外用返F mount同其他舊鏡(玩開菲林機)
之前想過入ZF 但最後因為大部同重而冇買
一直想重返FF,自賣咗A72之後一直都用緊APSC機

如果再冇廠出部中高性能compact FF機,我真係可能要重返Sony
另一個可能係佢再加多D料比部新機準備8月
再加多支18-40 比ZVE1 一齊發佈 加多小小FIRMWARE更新
等P記原地瓜柴
本身Leica 有出 L mount 鏡 如果Leica m 轉 L mount 轉接環好簿 都可以玩下
Zf 真係好重 呢啲無乜grip嘅復古樣機
影耐啲都辛苦
如果部s9 無咩人買而跌價,平買黎插leica 鏡玩下都唔錯
無evf 同機最多似電話咁影
無zf咁大舊磚
目標8500收部
佢連4K都未搞到散熱問題講乜嘢8K
健身器材
fuji x weekly免費
佢學咩人收錢
電子快門一大堆問題仲要係死症
冇機械快門即係淨係拎嚟拍片?
應該講緊價錢
冇可能8000啦,呢部機仲有兩年命
得12bit raw
影嚟搞笑?
所以個前設係佢要跌得好多,先會諗下
唔係就真係算吧啦
無所謂啦 比香港人zf 都係影吓推紙皮婆婆垃圾佬燈柱手推車阿叔 硬件真係唔使俾到咁足
無所謂 總之唔好好似zf 咁肥大
好過iPhone小小就得架啦

Zf 咁撚勁開工又唔撚夠 平日生活用又太大舊
S鳩咁啱啱好
d 相影出嚟一間間都冇所謂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞