LUMIX S 討論區

796 回覆
20 Like 2 Dislike
個手推車即刻好有動感 張相即刻有故事聲
5.5 買黎做後備機都抵呀

鬼妹手仔做比例 5.5k 唔洗拎m10r出街 我7k都會比錢
其實真係唔需要俾咁強勁嘅性能俾我
唔識整相機
乜加個機械快門同hotshoe上去對部機個size同重量會有好大影響咩?定係驚打到s5ii?
實物柒到咁玩款就zf/ x100
玩方便就gr
個樣整同a7c2差唔多,買佢都戇鳩
R8水都要8K
其實真係寧願佢賣到同S5II 同價/ 貴少少, 但有返哂機械快門/EVF/hot shoe 點解唔跟Sony work果套做
玩樣既拎返啲leica貼牌機嚟做又得 部機睇落好撚柒

冇諗住個個夜晚開咁高快門速度
Kai係咁串套LuT
你用你自己部相機set電子快門試下咪知係咪要咁快先有
咁12bit raw呢?
係咪夜晚用12bit raw就夠影?
要16Bit先夠
左邊幅圖咪顯示1/40
而且平時個個講夜晚手持幾秒,依家點解要超高速
唔係夜晚問題, 係有燈就會好易有。。。
https://m.mobile01.com/topicdetail.php?f=254&t=6008358
aim tiktok班人不如出返m43 gm算
所以怎麼不調低ISO加長快門時間而非要1/100秒甚至更高速?
加埋香港人最鍾意嘅手推車 垃圾桶 地鐵車廂扶手
要樣嘅話買Leica D-lux 8唔好
至少有個leica logo 可以#leica

S9真係含得撚

起碼真係point and shot +埋 logo 已經值回票價
leica foto app都有preset
其實panasonic不如投放番啲資源攞去s1h mark ii度算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞