最有價值收息股研究所 @ 14

901 回覆
5 Like 6 Dislike
BTI 上年個 operating expense 做乜事咁升?
巴打我遲d再答你
Perps 友 可以開香檳咁濟
除左7.75 要食一食無reset既痛

有haircut
拎還本既錢 黎還多三年息

姐係佢用 賣公路果25億
本來找一張2024

依家用呢25億 每人分D 續三年命
我唔知點解download唔到份OM, 睇唔到完整info, 有錯請指正。

望落係22.5% upfront payment for due’24s, 其他notes 8-10%; tender offer $60M in total, $30m for due’24s +$30m for others; Due’24s有so (同其他notes比較)

Perp reset day推後,似係係想放出善意incentivise noteholders投贊成,RK黎講已經2年冇派股息,佢唔派perp息對佢近乎0影響。

加上佢將最值錢嘅southland, indo tollroad 同SH project攞左黎做credit enhancement for Notes (唔包perps), 佢就算想還perp息都未比有錢。
完全無haircut, 息照派。只要係廿幾蚊或以下買入,應該全部有得袋?
佢寫July 18會 redeem 22.5% due’24s, 8-10% for other notes, 呢到洗$220M / CNY 17億
唔係好識,想請問一下邊條條款可以確定永續債會keep 派息?
所以等如用 還24舊錢 還俾唔同parties 黎續命三年

佢增信果三舊
晉環 十億
印尼 分成 50%
都匯雲境 80%

唔算佔好大舊

佢真正值錢係 上年兩塊地 , 海濤 , 九園,太陽城
唔會有條款 話一定要派永續架喎
我有冇睇錯
Tender offer 同consent solicitation bundle 咗?
一定要vote in favour 兩個?
唔一定,2024-2026個d會派。
師兄你對perp咁樂觀我睇佢offshore asset已經用曬黎還Notes,perps冇野淨。
熄左電腦聽日再睇下,一般agree tender offer就自動agree CS
本來今年撞冰山喎 依家拎還錢果舊 分俾唔同人 仲要遲三年

本來今年加下年 要還 55億 依家15億搞掂
淨低40億慢慢用
但依家講perps, 佢唔可以唔還notes coupon, 但隨時可以停perp息已經唔會因為要派股息而焗住要派perp息+冇咩offshore asset淨嘅情況下仲真係會keep派咩
佢唔派Perps 黎緊無得buyback Notes喎

佢唔Haircut ,股東一定無野剩(姐係彪仔自己)

Perps只係搭單 佢要唔派, 五月已經停啦
還好啦,重開啲鋪頭租金有雙位數增長。

同埋好似話,加路連山道會比預期快落成
另外話 上海利園都有60%+出租率
8月業績反唔反映到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞