最有價值收息股研究所 @ 14

901 回覆
5 Like 6 Dislike
咁大把因素嘅,賭波嗰啲大部份都買

Brand loyalty - 幾舊水,一撳即有,方便快捷 (不過今次佢貴過世界盃好多咁解)

FA Cup 係CCTVB嘅,就算$10我都唔會買 ,VPN BBC 任睇

Mirror 唱歌其實好難聽,不過買咗佢股票就支持吓
援引知情人士获悉,摩根大通作为财务顾问正在与部分路劲美元债持有人接洽,商谈展期3.5年及其他潜在的债务管理条款。
根据非正式的初步草案,24年到期美元债(IS­IN:XS2057076387)拟设置20%或以上预付本金,25年到期美元债将设置10%或以上预付本金,26年到期美元债将设置5%-10%预付本金。
知情人士表示,商讨目前尚在非常初步的阶段,路劲和摩根大通仍在了解持有人的反馈。

咁D perp 點處置?
應該係繼續派
第一步 賭佢 唔會還晒24 唔理之後果啲 < 賭中左
第二步 賭佢 唔會停Perps息

「整理下

RK 講明 2024 唔會全額找
得番
A, 展期 ,等於將 還本金既錢 拎黎找 呢三年既利息
B, 清盤 , 2024 會輸 ,因為要同所有人分 , 清盤要時間 對2526黎講 拎到既未必會比 展期upfront + 派息多

所以Most likely 大家都會同意展期

咁得番 展期 但 唔派永續息 呢個option會輸

如果佢展到期 其實啲錢 就真係堅鬆動
一年淨係應付 16+5 = 21億息 係輕鬆
無理由 停永續 無得回購 咁笨柒」
仆你個街,823 係咪有暗病?
跌緊就有暗病
到升的時間藥到病除
18:07 【朗廷酒店投資:鷹君集團已決定不進行私有化】朗廷酒店投資及朗廷酒店投資有限公司發佈聯合公告,當日交易時段後,董事會接獲鷹君的書面通知,鷹君確認其已作出決定不會進行可能提出私有化。(來源:富途牛牛)
無錯,寧願買 prep 繼續有息收
雖然佢夠錢還 24 年,但最好佢拎舊錢唔找 24 年,長派之後 3 年息
呢個結局係最好,繼續有息收,然後買其他生金蛋母雞
有冇可能只係永續債停息,24,25,26年展期但keep到派息? 其實唔hair cut 路勁都冇可能還到全部錢,d樓都賣唔出,印尼公路利潤都未夠派息😂
原來瑞銀無昆我
823真係有跌到 就快有瑞銀價
再睇過14盤數,其實都係差唔多
只可以講大膽假設小心求證
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞