[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 VIII

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
男二其實唔會知賢佑點求婚架喎🥴 唔太make sense
個抖氣聲到見到海仁 失而復得 再無力跪地 智媛戲差啲都接佢唔到
冇錯 海仁屋企人打比佢勸佢做手術 有幕佢老豆合埋咗個mon 但仲聽到聲 (我幾鍾意呢幕幾巧妙)聽到佢屋企人私下為自己擔驚受拍 佢有傷心 但從佢教堂既留言紙仔同喊戲對白就知依然冇動搖到佢

唯一動搖到佢嘅係佢心目中最重要最愛嘅男主。

男主以為佢車禍死後嘅痛哭同絕望,立體地呈現係佢面前,震撼到佢內心,亦動搖咗佢嘅決定。
雙金咁多場喊戲
呢集呢兩個場面真係best of the best
好少會男女主都喊到令人咁心痛
智媛bb忍左咁多集口硬心軟最後好怕忘記左男主同佢相愛既回憶而break down
仲有一直carry劇情既金秀賢睇住老婆撞車好驚親眼失去左佢而break down
兩個都喊得好好
海仁係醫院講個句會哭既男人引起人既母性真係好岩
腎仔呢套劇真係大癲 靚仔 可愛 眼淚 演技全部都top

私心覺得雙金都真係好有chemistry先咁有效果
呢套又話係愛情喜劇
面對海仁降智一半
Iq180 eq 0
對住海仁慣左扮傻仔求生
老婆傻瓜
今集呢幾場喊戲救左今集內容
智媛第一次咁崩潰式喊
金秀賢更加唔駛講 幾場喊戲全部都要唔同心境去演繹 直頭神級演技
笑死
睇直播個陣都同海仁問同一個問題
到底白賢佑係點樣考到首爾大仲要法律系勁人
仲有喺德國條橋鬧交 賢仔激將法講自己好想離婚令海仁有翻鬥志 同埋第七集尾佢哋兩公婆落雨擔遮 賢仔發現海仁失憶好驚訝咁喊 到海仁記翻起再秒變面講離婚 呢幕兩個都做得好好 睇到好乸心痛
可能本簿寫咗
睇翻海仁係叫賢佑等佢做完手術、係等佢醒翻嘅時候先可以睇佢本簿
預告男二雖然燒咗本嘢,但賢佑應該已經睇咗,背嘢又咁叻,希望遲啲讀翻比海仁聽
我會睇呢套劇都係為咗睇佢
由早幾集開始已經淨係睇演技
除此之外鏡頭 畫面 OST其實好多野都配合得好好
就算話想用水泥埋撚左男二同老母都證明配角演技都好好
但就只有劇情真係超唔OK
好耐未試過追劇會追到好似比編劇當係on9仔咁撚
仲要比佢撚到真係做淚之觀眾
係劇情真係
呢套選角真係超班 鏡頭畫面 睇啲過場呈現完全係電影級 超順 畫面顏色冷暖配合又靚
Ost又一流 全部都出名ost歌手唱仲要好夾
而家只係觀眾既眼淚
佢咪成日同海仁有好多公事嘈交嘅,因為佢太聰明啦,唔記得咗扮蠢
岩岩二刷番今集 睇到送入手術室就停自我洗腦 下個禮拜先會出結果 但第一次睇唔覺今日睇就好覺係醫院手術前一晚腎仔塊面真係好包
世紀最大騙案

呢幕最奧妙之處係海仁望呢下
或者真係賢佑
又或者佢潛意識以為佢賢佑 擰轉頭就係男二
咁玩法唔係未試過
最後賢佑被判死刑 死既一刻
文尚太係沒關係精神病醫院訓醒 一切都係夢境

水泥ready 希望下個禮拜男二快啲收皮
金智媛做得好好 完全做到親眼見證自己死咗既話賢佑會有幾破碎嗰種shock 跟住好心痛賢佑 然後決心做手術既心境轉變 同金秀賢互相接戲鬥戲真係好正

同埋原來佢地去咗德國20日都無 無拍到精神分裂都好勁 呢秒瘋狂嘴嘴sweet sweet 下秒就瘋狂喊 又要和好 又要離婚 仲要拍攝未必順序
個人覺得paul kim - cant get over you最正

https://youtu.be/HpAqkHvu_FE?si=6hbjuvKwVLW4X75J
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞