[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 VIII

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
有呀, 最尾女主要reset 返洩露前世嘅後果, 等佢叔叔個轉世可以唔駛再病落去
代價就係無哂前世同今生所有回憶同聯絡

結尾就男主搵返女主同佢表白, 就完左
Cross over 掟上今日子之備忘錄
搵埋結衣客串
係咪搞錯劇名今生是第一次係李民基嗰套喎
幾肯定男二最後知道佢老母想殺女主之後就隊佢老母出嚟兩個一齊坐監
sor 打錯左, 係 今生也請多指教
最後應該係幫女主擋殺手既槍,做番細個做過既野,老母殺得人多報番落自己度

信唔信 8成係咁
男二好似去德國前同佢老母講話佢死都停止唔到 以編劇咁鍾意暗示 好大機會最尾男二死咗 甚至係因為救女主而死
有個位唔知係我睇唔明定點

海仁由唔想做手術到想做個心路歷程好似冇乜交代到?
明明成半集都講唔想做手術

係咪唔想賢佑傷心
假車禍見到賢佑喊到癡咗線 知道如果佢死咗賢佑會好傷心 所以決定做手術至少生存落嚟
應該係車禍嗰度影響佢,佢見到賢𧙗個傷心樣,嚇左一跳,佢好立體地睇到賢祐嘅傷心樣,佢唔想見到賢𧙗咁痛苦,所以都係生存先。
加埋徒手打爆玻璃窗流晒血 架車着晒火都唔走 為咗海仁真係冇晒理智
可能真係會好似度蜜月嗰陣所講咁 海仁死嘅話賢佑會跟住佢走
場車禍應該係老母想殺海仁
嫁禍殺人就係男二自己攪

兩個都白卡
腎仔送海仁入手術室嗰幕
loop咗十幾次都仲係覺得雙金啲演技好痴線
完全feel到腎仔嗰刻嘅心情係幾咁複雜
一邊好開心海仁終於真係要做手術了
一邊又好擔心個手術

送海仁入手術室嗰一秒 就好似親手格式化咗海仁
由嗰一刻佢哋就會變成陌生人

無力感好重但又要表現得令海仁放心去做手術
閂門之後先敢釋放情緒 唞大氣 坐地下崩潰喊

腎仔嘅演技真係好有感染力
海仁: 你喊到咁誘發哂人地啲母性一陣我死左你又咁喊法, 俾女圍點算呀

咁我做手術唔死啦
牟女士全劇入面做得最好就係阻止尹殷盛去搵海仁我有一刻希望佢係阻止成功
個堆問號落得好正

loop 好多次
依家心情完全係谷住谷住 仲要谷多5日先到
有人話男二依家有幾風光 結局就有幾折墮 我都知但可唔可以快啲 呢5日點搞
金秀賢車禍加醫院喊戲
智媛教堂喊戲
明明睇完一次之後無再重睇過
但刻骨銘心
今日全日無心機做嘢
我幫編劇度好左結局啦
結局最尾三分鐘 賢佑去左德國回憶同海仁既快樂時光
海仁回復記憶去左德國搵賢佑
賢佑係無憂宮行緊梯級 後面有人大叫聲"白賢佑"
跟住賢佑擰轉頭 笑一笑 完
仲可以同第五集黎個首尾呼應添
Happy ending 皆大歡喜(除左我)
我上個禮拜已經忍唔住二刷左
預告 有講嗰兩個之前跟蹤開男主嗰兩個逼降演員 都有去到德國 照計應該影落好多相 應該係下集關鍵
發現老婆唔喺車先爆喊嗰下都勁
北韓嘅人都搵到

可能連德國嘅犯都捉到返黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞