32歲張天允不敵癌魔離世!曾作客ViuTV《對不起幫緊你》 早前確診子宮頸癌放棄化療

651 回覆
474 Like 15 Dislike
過咗咁多年
阿媽都依然守住個網站
每次睇返個網都好似返去20幾年前咁

本來阿咩係一個好幸福嘅人
有個好溫馨嘅屋企
父母愛佢 阿哥錫佢
所以令到佢個人咁樂觀 咁人見人愛

呢啲咁好嘅女仔要咁早死
真係好殘忍
唔一樣的
紅顏薄命...
仲有佢走嗰日, 咁啱係父親節, 對羊爸嚟講真係畢生難忘......
唔係一發現已經4期咩
呢樣嘢係佢哋嘅人生,跟咗你講咁去行,最後唔得咁點?
講真有好多嘢係要當事人先明白,唔能夠扑暈佢強制接受治療,係咪?
佢呀媽仲守住個網廿幾年 反而仲更加sad
我唔知你幾多歲,廿歲嘅我一定係話點解佢唔乜乜乜

依家明白人生做好多決定必需自己做,過程同賭大細一樣,醫生家人只係在旁同佢分析下

同埋你點知佢嘅決定係冇錯?人生呢個game依家好好玩?你可能覺得我搵嘢嚟拗,但事實係十個人喺呢件事上面做嘅決定可能有十種,管好自己,無悔就好夠。個社會已經太多judgemental嘅嘢,死咗就無謂再事後孔明,可能都係個mon出現過幾分鐘令你識到佢,佢都冇話自己生命鬥士姐
我唔知有呢個人 等我睇下先
斷食可以醫癌症 仲要唔駛錢 會自己識好
專家又中
佢個case唔同 佢已經擴散左其他器官
http://meredith.hk

裡面有好多佢嘅剖白, 如果唔怕觸景傷情, 不妨睇下
我有啲印象……
如果兩公婆都係對方嘅初戀
而亦都冇出去搞搞震
其實係咪冇機會有HPV
身體健康係最大財富
佢可能係做錯決定,但你講到佢無諗其他人感受,好撚情緒勒索囉屌你老母,身體自己既,有痛苦只有自己先知,落呢個決定最重要係尊重返自己意願先吓話。
講起阿咩,我有個youtuber都好想分享-hojusara,
佢係個喺韓國生活嘅澳州女仔, 有cancer前先被男朋友求婚, 之前有睇開佢D片, 有次返澳州突然發現佢有cancer,跟住隔左3個月未婚夫就已經出片話佢已經過左身, 依家未婚夫仲有upload下片喺佢channel,每次睇都好心痛,聽佢未婚夫講佢真係一個好好嘅女仔
https://youtu.be/W2wBczOJzrw?si=h_Q-ot63hx5A_msD
冇咩野
自己痛到同埋死撚埋
又少一件傻閪姐
懶係大愛咁
想嘔
佢發怖錯誤info, delay treatmemt, 自然療法
班癌友有樣學樣,死得人多
自己諗下啦個個確診完都話自己冇痛,冇病,行得走得唔醫住
最後拖到末期,要多幾多資源去服侍班傻閪
同班長期病老野一樣,咩都唔聽,以為自己好掂,最後咪又係爆煲入廠,幾廿個人serve你
無稽的主宰你可聽到我
人生的苦楚實究竟為何
良好的偏偏早逝 這很對麼

講起羊爸就諗起佢同阿咩影嘅一張相
阿爸係暴雨期間都去醫院探阿咩
結果成身濕哂滴住水咁去到醫院
醫院姑娘見到羊爸咁就即刻比咗套醫院衫佢換
之後兩父女搭住膊頭影咗張相 勁有愛
羊爸嗰日仲要揸電單車去, 其實都幾危險

我有add 羊媽fb, 見到羊爸啲相, 老咗好多...

當年千嬅私底下有去醫院探佢, 藝人嚟講都算唔話得

就係因為咁 所以我唔討厭佢
佢對fans真係有心
唔會覺得佢會係一個唔好嘅人
佢嗰日仲要係casual wear, 冇call 記者, 淨係帶助手嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞