32歲張天允不敵癌魔離世!曾作客ViuTV《對不起幫緊你》 早前確診子宮頸癌放棄化療

651 回覆
474 Like 15 Dislike
stage2好返機會率係90%
stage3係85%應該係醫生同佢講
welcome to lihkg
貧窮關男女咩事
無需過分強調性別
如果你有睇上邊mm條片
唔明點解個個都話唔食得carbs
cancer cell特點係食得多glucose
但人體唔可能冇glucose, 因為大腦運作,血糖都要keep住一定水平
亦都唔能夠唔食carbs而去餓死d cancer cell
而所謂既keto diet亦都可以轉一部份蛋白質轉換成glucose, 所以根本唔存食唔食carbs就可以餓死d cancer cell

再講多句,cancer cells只係一堆abnormal grow既cells, 人體本黎係有cell cycle同一堆mech去kill依d cell, 但最後當然無效先會出現一堆癌細胞,當個癌細胞係自然地出現既時候,又點樣用自然療法去殺一d自然出現既癌細胞呢
乙肝針都係

佢2023年做咗一次小手術,10次電療,6次化療,
6次免疫治療, 唔係繼續自然療法

中間佢有講過佢係畀錢買命, 即係做治療貴,但只係延長佢嘅生命
佢一開始係無做任何醫學上嘅治療
同埋佢就算做咗化療電療 佢都有周圍去旅行
坐住輪椅都有去
我想問返你 你講嘅嘢同實際上佢話比人知嘅都好有出入 你又知道啲乜?
後生既,快嘅話聽過一個月就一個stage
都末期,直接做pc算啦
吊住條命咁辛苦
前面仲有人9up話化療去唔到旅行
癌症都係人體細胞
自療排毒 即係唔做野

已經有左之後 就算跟下面咁食 都無助對抗
講到做化療會令個心跳停頓咁
所以一check到有就即刻醫,同時間鬥快
我fd上年check到有脷癌,兩星期後即做手術切左佢
之後keep住驗血,切片睇下有冇事
如果佢27 歲做化療, 可能會多幾年命。。
不過人都死左,算啦
化療3星期做一次, 頭一星期辛苦d,
第2,3星期有人係可以正常生活
樓主嗰個先係正確VERSION

唔怪你, 呢位小姐初初講既嘢同後尾係IG講既嘢係唔同
成條脷切?btw佢點知有癌
佢feel到有粒野走去check
驗完真係cancer, 好彩發現得早,切左3份1就搞掂
依家要mon實,睇下有冇復發
想知有墊底既醫保夠唔夠比
有時啲幾歲人仔都有
真係唔知講咩好…
可能係叫佢做”其他”療法嘅醫生同佢講,氹佢唔做西醫啲嘢住
唔計中40,幾百蚊果d
邊有咁多人中六合彩
但平均每個家庭都有條友中cancer咁濟
棟篤笑個差仔阿V都講過,佢有10日係正常生活,盡量做要做嘅嘢
未經他人苦,莫勸他人善
一開始話2B期 其實有啲癌細胞巳經擴散左 但掃描機可能唔夠靈敏照唔到出黎 或者醫生睇漏左啲位都唔定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞