32歲張天允不敵癌魔離世!曾作客ViuTV《對不起幫緊你》 早前確診子宮頸癌放棄化療

651 回覆
474 Like 15 Dislike
緊係收埋啦又唔係有閪post出黎都冇人可憐
有冇人知後期大量嗎啡係咪真係唔痛
想像唔到佢要捱幾痛
有冇人可以形容吓
Rip
教自然療法嗰啲人全部都係仆街
佢自己覺得做完手術之後d後遺症多到仲衰過唔做
佢邊隻字寫住做手術之後仲多後遺症?
佢根本做唔到手術又點樣有手術後遺症?
佢選擇延遲治療同做生命鬥士有咩衝突咁都有得話人自己攞嚟,口臭到
化療辛苦到仆街,講到人人都硬食到咁,你自己試下日日屙日日嘔,聞到野食都嘔,淨係一個禮拜你都想死啦
現實中好多人頂唔順,直到cancer嘅痛苦嚴重過治療先肯再去醫

希望你自己都生下cancer試下,但我冇咁口臭,我會祝福你化療電療一輪之後好番
RIP
大家咁話
不嬲你打左就有用,但係你30歲扑過野嘅話可能已經感染左幾種hpv,如果你唔醫好佢咪一直帶住嗰幾種病毒。高危型唔係咁易斷尾,有啲人唔理佢自己會斷尾,有啲人係咁食藥都復發

你可以打針嘅同時做檢查睇你有冇中,再食藥試下醫好佢

同埋hpv病毒嘅體長比condom嘅天然裂縫更加細,就算冇試過無套都有低機會感染
有冇諗過一開頭就醫一早好返
佢寫做完好似仲衰過唔做
RIP
佢係冇得做手術喎
佢一開始係2B期
要2A先可以做手術切
2B期係做手術都冇用
手術唔係電/化療
如果真係想生存落去
佢咁後生反而唔好博
越後生有cancer越要盡快積極治療
新陳代謝快
腫瘤生長速度都會比中老年嘅快好多
咩叫 email ? 我剩係聽過 4 仔, 豆苗呢 d 名咋喎
係facebook 搵 仿妝夭后Yui
佢形容係痛到生不如死

27歲發現2期cancer 開始自然療法
28歲 開始化療電療
29歲 擴散到4期 繼續自然療法
佢話醫生講2期有9成康復率
呢個都似真 因為2期都仲係原位癌
手術移除係9成以上冇復發cure
但佢IG post話三期只係少咗5%存活率 我有啲懷疑佢接收錯資訊

一去二就跌5%
三係擴散開始 一有異位癌細胞即刻冇得手術移除
根本上進入生命倒轉
再加上cancer 慢嘅一年 快嘅半年一個stage
等一年真係好危險
如果好似上面咁講佢根本想唔做積極治療
佢係一年後選擇做咗電療 係最痛苦嘅方法
其實應該可以做舒緩治療
所以我覺得佢似有misinformation
30000一支
鏢靶藥要打一世吊命呢個講法
睇嚟佢真係俾人誤導咗
用咗2年
r.i.p
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞