32歲張天允不敵癌魔離世!曾作客ViuTV《對不起幫緊你》 早前確診子宮頸癌放棄化療

651 回覆
474 Like 15 Dislike
自然療法我覺得只適用於小病
傷風感冒果d咪ok囉
自然療法嘅副作用就係死囉
好撚癡線根本上成件事
呢到係連燈
多智障
最大問題係教壞人呢
唔計自然療法呢啲咁爭議性既野
乜野標靶藥食成世
第2,3期存活率淨係差果5%
完全教壞人
有人聽完又信就死
2期發現唔去醫 咁呢d係抵死 唔係鬥士
係條路自己揀 仆街唔好喊
你講左我一直唔敢講果句
佢之前已經係搞好多野先發現
發現完仲要拖一年先去醫
但子宮病發現得多數都唔係早期
所以佢一早醫應該未擴散做4期
Rip
其實佢唔醫都捱到咁耐仲周圍玩
好多病人好積極醫都冇佢捱到咁耐
個人選擇啫 起碼最後幾年玩得開開心心
咁無計喎, 傳媒就係鍾意呢啲
後生又靚女, 又唔用傳統療法, 咁先有人睇
你揾個又唔後生, 又唔靚女, 又用傳統療法, 無囇頭髮瘦到見骨, 無咁多人睇架
都係嗰句 大病真係搵西醫
一路好走

辛苦了
Steve jobs最後都好後悔點解唔盡早醫俾自然療法擔誤左病情
癌細胞好似不會老, 研究到點解可以永生
冇追開, 想問下佢本身係咪話有得醫, 覺得會慢慢好轉定根本就等緊死?
會咁思考既人先最自私
為左自己(所謂身邊人)唔傷心
叫病人無視自己選擇去遷就你
佢本身有得醫,不過覺得做完電療化療之後既後遺症太多所以決定比一年時間自己搵其他方法同埋keep住做自然療法
一年後因為情況嚴重咗,加埋佢又搵唔到其他治療方法,所以就開始電療化療
標靶藥都唔係無敵
但係對 醫院 廠廠 係最搵錢的“生意”
打1-2年就話 好多人負擔到

但化療 100% 掉髮 瘦弱 食慾不振
所以佢唔簡

但佢拍第一條YouTube 果時已經第四期???
其實佢一開始有做化療,後來復發唔想再咁辛苦先唔做正規治療,但如果佢做左都無可能好似之前咁可以周圍去旅行去玩,你呢啲人真係唔知咁多就去屌人
依家好多早期發現嘅癌症都醫到/切到,當然過程辛苦。
你會唔會睇得人類太高地球要滅絕人類只係一瞬間既事,你睇呢幾億年出現左幾多次extinction event,我地而家既科技根本擋唔到下一次既冰河時期/大型火山噴發,人類文明仲繼續到純粹係幸運
咁佢依家咪得償所願擴散死撚埋囉
佢一開始有做化療
你同保險經紀一樣咁撚仆街
extinction event=化療
佢一開始有做化療
到復發先唔做
樓主呢啲亂頂置野真係仆街黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞