歡迎想砌模型嘅巴絲入嚟 (200) 自由對翼要AA膠痴實補畢地無縫再刻返detail

1001 回覆
1 Like 7 Dislike
幾正咁喎,要唔要大力金剛指
7成筍位插都插唔入,全部要擴孔
xamel 0083就算等到40週年都唔荒會出HG
唔會出架啦gp 系列都比笨大拋棄左
好想出Hguc revive gp02a

整唔見件好煩的
AA膠, 萬字夾, UV筆地
試新油
個樽咪即係枝筆,噴幾多隻色,都係要洗咁多個樽
最後可以一次過洗係爽d既
新手留名
睇完電影買左第一盒rising freedom模型試下砌
我主要想買來淨係噴金屬色
10,000円又唔係貴
成日噴完金屬色洗極都仲有啲粒子浮上嚟真係好躁底

等佢地好啲 雖然睇影好似怪怪地
條片無示範洗個針頭,好hard sell
無得控制出油量,支槍都唔知控唔控制到出氣,可能用落唔係你想像中咁
2代啲小改進又幾好
洗樽唔知煩唔煩
但啲樽冇轉色嘅需要又好似唔煩
想請教懶懶既水簾 高係幾多?會唔會好大部
感覺上好似同 Gundam Marker 噴筆差唔多玩法
你可以話玩法似,但噴出嚟嘅粒子穩定好多
Gundam Marker airbrush 的確唔太穩定,由其係金屬色 marker,有時會成滴水咁噴出黎 不過佢真係懶人恩物,太易打理,噴完蓋返個筆蓋就得
其實想問好耐, 油性GUNDAM MARKER 毒性勁唔勁?
我係屋企就咁鋪報紙就算..無抽風, 口罩都無用

不過噴得好少就真既..通常都係噴條天線或者黃色轉金色..
你指上色用定劃線用嗰啲 ? 上色用嗰啲 Gundam Marker 應該一律水性,毒性低,以前自己用 GM airbrush 噴嗰陣都無戴口罩又無抽風都唔覺有咩頭暈頭痛。

不過自從有小朋友之後就真素組了 ... 線都唔劃了
EX 果d金屬色我一直以為係油性黎..
唔是呀,水性來的,EX 啲色真心幾靚
用過 EX 白色,舊白色真係垃圾黎
手油水性油啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞