歡迎想砌模型嘅巴絲入嚟 (200) 自由對翼要AA膠痴實補畢地無縫再刻返detail

1001 回覆
1 Like 7 Dislike
我會中意用呢種多啲 個底夠平
想問下邊到有MGSD 自由高達賣?
深水埗聖域好似仲有
另外想問落磁石有冇邊隻膠水推介?

三隻都係垃圾水油
軍模/ 車模/ 膠達/ 貴工具/ 迪支派工具/ MAD工具/ 燶邊dlgh槍槍都中晒
會唔會太勁
㗎車啲藍色字係遮蓋出嚟?
同主色一樣色
原裝水貼嚟隻藍係銀底加av premium 隻透明藍溝少少mecha金屬藍喺膠羹試咗幾個配搭覺得ok但最後實戰都係差啲

水貼啲大粒字有做分體但又有幾張細嘅係橫跨兩塊啡呤要裝晒痴得8899自己再𠝹開冇mark fit super strong應該搞唔掂

最後要再拆返晒逐片啡呤上光油用咗綠label 嗰枝ak gauzy agent
近排買咗zero3枝水性光油個feel都有啲似,但要試真啲先
砌到一半覺得唔對路又買多咗盒
有冇師兄熟磁石?
想知要落咩膠水
AA膠
有冇多d 架樹枝皮既相
啲白色靚過我用油性噴我返去執紙皮先
新手想問 水貼劑其實係唔係用綠蓋軟化個隻都已經咬得好實?
我見有D片係用左藍蓋做底, 上水貼之後再綠蓋
求教邊樣先最好
請問WING隻白色係溝咗少量灰藍?抑或用咗其他噴法
隻白色感覺幾舒服
睇你張水貼有冇底膠
藍蓋=膠水+軟化
綠蓋=軟化
冇底膠一定要落藍蓋 但落太多會白咗一忽
所以啲片教你咁做
@福仔
第一次知有呢種機好鬼型
白色底灰嚟不過打底揀咗av隻panzer grey primer盡量薄噴(類似nazca heavy/ super heavy咁嘅色),
加層普通淺灰色同順手推咗少少係咪叫高光位先
咁最後層白色會易噴啲

趕時間建議直接nazca heavy+ gaia ultimate white/ finishers super shell white
AV白/灰底你噴幾層?淺色底好難cover到膠色
同埋如果要溝色,你會溝定一樽先,定用時先溝?我成日驚溝唔返
再多兩張就穿崩啲細位好多偷懶手油砌得好柒
面油又冇磨塵靠啲水貼好多顏色遮到唔覺眼就算

呢d 啱唔啱駛? 如果係應該買幾多枝?
我記得12蚊店有隻有腳有柔光罩嘅led燈
買幾支,一支做face light 其他補光

應該慳水慳力過你買呢啲led燈條
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞