[Here we go again]巴塞隆拿球迷討論區暨丹比利斷腳祝福區(525)

1001 回覆
2 Like 16 Dislike
兩閘其實balde同fort都有potential
唔太擔心

至於a4唔做波嗰part其實冇可能
打啲逼搶嘅強隊對面係可以針對a4部署
擺到明睇準你做波廢 就放個波比你用
再人盯人mark死其他9個 passing option
局你比個波佢用到自爆
只要佢唔進步就永遠都係弱點
之前我先有講過後場A4係後場build up弱點
點知咁快就俾人set trap zone out佢嚟逼
一日解決唔到歐聯都唔洗皆意行得遠
大把中堅技術, 傳波仲渣過A4啦
解決方法冇想像中咁難
就係一定一定要係咁提佢打得簡單啲
一係短傳俾最近又冇人緊迫嘅隊友, 一係就回傳俾龍, 再唔係就大腳

輸十二碼果球就係佢懶醒想傳個急勁地波, 越過對面中場俾到前面隊友,
傳個距離唔短, 失誤機會大好多
巴塞球員洗乜練波
1星期7日 日日做心理輔導算啦
次撚次都心態爆炸
今次冇心態爆咋喎, 點同之前幾年,
果時係實力, 人腳都冇問題, 首回合又大勝, 次回合作客必定腳軟崩盤

今次完全唔同
作客都冇腳軟, 作客果場短時間俾人反CUP都冇崩盤
仲CUP番人地轉頭

次回合主場初時形勢俾人壓住
但都好有紀律, 仲反擊偷到入一球, 形勢大好
因為一個人嘅決定, 打少過之後先曝露咗防守唔夠集中嘅弱點
仲要全隊輸到1:3 都冇放棄
去到87分鐘都仲有反擊處理得好啲絕對可以追平
A4 屌你老母
你愈嚟愈廢
成日懶勁人傳啲急地波,我明個回報係唔錯,傳到嘅一野穿晒人哋中前場嘅防守球員,但打弱隊都仲可以,打強隊傳失人哋兩三下就入到你禁區
問題呢隊係巴塞 打強隊就係呢啲細節位分勝負
淨短傳俾最近隊友, 就算向前傳, 寧願佢分邊大腳, 傳失都冇咁傷
咁人地迫得緊都要咁架啦
下下都要用最細膩傳波技術中堅, 防守次要, 咪一樣死
下半場vitinha球遠射 大家覺得個個位邊個需要負責任
已經唔止一次 成日都會發生禁區頂空唒任射
最慘係依家兩樣都中晒獎
傳波唔太得加防守上晒腦 加埋一齊就bingo
同埋佢真係要再練練下啲防守企位 本身已經玻璃底
下下靠身體去防守唔得掂
是但啦算數啦唔煩你喇
?
無人愛我喇
仲傷心緊
乜出面咁多巴塞球員xxx
大哥啦... hea到
我覺得唔係話邊個責任
而係隊波防守練習同陣型仲未練得夠,生波死球防守個時應該咩人做咩野,呢d要一早練定
講真賤種條中後場單防能力唔會比我地高
人地中堅用緊拿祖,中場kroos都老,跑動覆蓋唔大,都唔係d咩防守專家,咪照守死曼城
呢兩場波,雖然睇得出防守陣型係進步左,但都只係勉強夠用,打少件後就亂哂龍
之後要擺多d苦功落陣地防守,唔好靜係練傳控
如果唔係比你有美斯,都只會不斷比人反cup
同意, 一味淨係識賴球證, 唔識檢討己隊做得唔好嘅部份, 一世都唔會進步
https://x.com/totalBarca/status/1780658612836409724
呢個位如果你有隻用波好勁嘅防中都可能叫cover 到 但佢最起碼要提升到觀個level 唔係真係有高價 我寧願賣
無錯,同埋我地踢法上要學識多變d
賤種無左件正選中堅,成季無正中鋒用,用件三號龍都打到入4強
曼城上季中場雙核,今季無左根叔無左迪布尼大半季,都唔會大走樣
要學識唔好咁倚賴球員個人質素
無咁多10號球王打救我地嫁啦,就算有都去左對家啦
沙蛇打R連經驗小
啱啱嗰場咁啱啲人又停曬賽再早段打小個
真係好難救其實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞