[Here we go again]巴塞隆拿球迷討論區暨丹比利斷腳祝福區(525)

1001 回覆
2 Like 16 Dislike
walker呢球守單刀真係教材級
撚到維尼一棟都冇
walker守維尼呢球就係好好示範
a4速度其實追到入禁區有機追返掗身位防守 明明可以用身體質素嘅就格硬要靠用手防守
12碼同宣布皇出線有咩分別
巴學下人地皇馬點樣守波啦
唔好講笑人地條中場是但執件身體質素都可能勁過你三件加埋 點學
再者巴仲停留緊係要反搶先叫防守個階段 同人地個水平差左幾班
賤種第15冠
唔關事 曼城一攻果時皇馬中後場走位好齊好有紀律 唔會無啦啦走d空位出黎比你任舞
巴講緊已經唔係輸反擊 都可以甩晒位
歐聯戰績同曼城一樣大家都係R周強隊
咪撚搵呢啲傻鳩
鏝識射碼嗰啲全部換走曬 夏撚kdb
五個人入面射得最好係艾達臣
真係唔關身體質撚事,係企位意識問題,皇馬成個防守陣容係企得超好,基本上6個喺後面平排再加個菱形守禁區頂,巴塞撚做到
送冠比蝗
bwa同石今晚跪到廢龍滿意為止啦
諗諗下巴塞呢10幾年好似未試過要淘汰賽射12m分勝負 通常都係大比數輸出局 幾時可以熱血吓呀屌呢隊西波
而家都少有踢到咁靚ge防守 竟然係皇馬踢出黎
完全唔撚識泊大巴 係咪訓練覺得唔需要唔練定點
有作客入球係少d 12碼分勝負 而家無左先開始易d
如果仲有作客入球ge年代係曼城出線了
有作客入球既話 尋日都可能未必駛出局 後2球完全冇必要失
你要諗埋失球權個時 巴連馬上對位都未做到 唔好講走位
尾段有球 曼城右路拎波 摩迪即刻去對到位 一拎定摩迪就企左係前面 巴有邊個做到? 再者唔洗講你都預視到我地其中一個中場遲左到/急急腳再迫上去 衰左再比人推哂成條右路 未見過咩
討論陣地戰有咩意思?
你連人地反擊都未應對到 做咩覺得人地要同你慢磨陣地戰?
不如諗下由皇到而家有幾多下連反擊都未應付到先再討論陣地戰
應付唔到反擊咪戰術問題囉,下下中堅都推到中場線,
我係針對尋晚場波嚟講姐,如果巴塞做到有紀律咁5-6個企後防線平排再加幾個專注守禁區頂其實唔係冇機會,甚至根本利雲都應該落到去禁區守,
講緊係啱啱輸紅牌未比人入多球嗰陣,
我知係依家講咩都係馬後炮,但現實係巴塞咁多年嚟防守都係咁弱,都係打唔到死守,我明依個唔係巴塞風格,但訓練係咪都要練下等發生好似尋日嘅情況可以應用到
中堅推唔到中場就唔係巴塞啦
夾硬話皇馬點樣點樣冇咩用
人地有能力有本錢拖慢你進攻 迫你玩陣地
問題我哋冇能力
我地差唔多只有比人㩒撚住屌個時 人地先會係打緊陣地戰
連拖慢人進攻都未做到 咁快走去諗陣地戰點應付有少少大諗頭
講到尾都係成個訓練系統過晒時,其實都唔係第一日討論依啲,
巴塞究竟要柒多幾多鑊先會留省自己問題
我覺得太迷戀技術型嘅同時完全無視身體質素嘅重要
其實你做到即時對位 迫到人入陣地 成個系統都仲可行 但你真係冇能力係咁快節奏嘅情況下馬上對位
反省下啦 人地鏝城都屌得贏
我哋仲玩緊自爆
人地呢幾年歐聯踢慣啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞