率先體驗Android版八達通! (2)

989 回覆
9 Like 6 Dislike
唉,算啦,hold住姐,唔係唔見左就得

應該就快有得用
但係轉咗預設 NFC 方式,會唔會影響到平時用 Google Pay 畀錢
但係唔開住個app比唔到錢,個app 係background 行緊
係所以先至會連結至Google錢包連咗Google錢包之後幾時幾刻即使閂咗八仔background都可以嘟

但係依家仲未開放
唔想hold住background既唯有等連到Google pay
啱先先發現原來冇寫到明話An 八達通一定要用到Google Wallet,個連結至Google Wallet只係額外功能
開住都比唔到

用另一部iPhone讀三叔機
試左成日十幾個鐘都讀唔到
backup咗 暫時拎唔返
希望可以快啲
又啱喎***同華為都係叫smart octopus in Samsung/ Huawei pay octopus. 同樣道理應該叫Google wallet octopus而唔係android octopus
開卡嗰下係咁寫

加Android版八達通至Google 錢包
透過Googe錢包與Google尋找我的裝置為你的Android版八 達通加強保護,並盡享快捷及方便的流動支付體驗

我用pixel 機,開住個app 係比到
真係到我柒咗,開咗卡嗰幾日就應該要出去試用吓

就咁拍另一部機冇detect到就以為唔得
我root左機 開唔到卡
應該由up上12.0開始,搵到個activity就可以偷步加卡
應該係
用偷雞大法加卡,剛剛Pixel Fold 成功比錢
求大神成功開卡後,多手想備份張卡,一備份完就deactivated,而家開唔返張卡,想知解決方法

等google wallet開
建議pin切勿backup
我怕而家偷步開嘅卡係入唔到Google Wallet,要退卡退錢先得,建議唔好用嚟搭車儲交通津貼
可能你哋係但我應該唔係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞