率先體驗Android版八達通! (2)

989 回覆
9 Like 6 Dislike
偷步法只可以開新卡無還原
備份咗要還原要等官方開放
仆街
多手備份左
「咁又係」
而家可以還原返Android 版手機八達通
Google 自己個 Wallet 都未洗 check strong integrity
mon post 員工如果真係解 bootloader 就唔俾用真係做多左
想問要點做?
好似唔係個個得喎
因為我部機 restart 咗之後,喺八達通 app 入面依然唔似樓上咁,將android octopus 顯示成有個電話框嗰隻
其實個八達通 app 我淨係用嚟攞交津同埋換地鐵飛,冇理由咁樣走去換部新電話,依家焗住要去地鐵站搞
因為google pay 仲support 緊android 7.0既機。
Android 8.0既機Google 先強制要求有tee。所以迫唔到行strong integrity 。
https://support.google.com/googlepay/answer/10191036?hl=zh-HK

八達通而家要求android 12 以上,當然可以要求行strong integrity 。

遲d google 放棄埋android 7.0就可以強制全線行strong integrity.
我部罪大仲係24.12
備份之後應該有一粒制選擇還原此卡
未備份:

備份後:
其實個label 只係話備份,正常人邊估到會disable 埋張卡,搞到咁多人中招。

唔該mon post 8仔員工搞搞佢
真係唔係個個有粒制
啱啱試熄moon拍巴士部機
出動畫,然後著咗moon
不過最奇怪就係八達通改啲唔改啲
查詢交通月票就寫Samsung Pay八達通

綁定八達通就顯示Huawei Pay Logo
好明顯,因為佢未完全寫好
pin唔好備份好過啦
吓,還原此卡個制唔work?
唔係個個都會有粒制出現
追問追問

你Play Service咩版本
依家係咪得一個開到wallet
正常人邊估到八達通班IT9咁廢
其實未officially俾人試用
大家偷步玩,有問題又屌乜
公道D 咁講,其實佢冇講過ready 俾人用,係班人自己偷跑啫
試到有野唔 work 其實都 expected, 咁blame 佢地又唔係好公平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞