率先體驗Android版八達通! (2)

989 回覆
9 Like 6 Dislike
嘗試緊
呢個好似係課金買Google play點數
睇錯,應該唔係,呢個應該係for link to Google Play個俾錢function,同Android八達通無關
唔使,但前提係有通知show話「Octopus in Android is Ready」
Google play裏面有,唔係新嘢
開到卡

不過比唔到錢

nfc已開
感應式支付已經揀八達通堆亂碼
se sim android 自動選擇全部揀過都唔得
係咪要認證去到pro先得?
好似開咗 Android 版八達通之後,佢就會長駐喺 background
傻豬
用1%電 ok la
唔使,我都仲係lite
即係冇GMS就要靠長駐background做NFC polling
咁就解釋到#139同#141
剛試左好似唔係部部閘機都讀到?係闊閘機出閘完全冇反應,要用其他閘機先得
試左巴打方法加到卡,但係加唔到落google pay,佢出左error
召集有冇開唔到卡既用家?想問下你地d機係咪解左鎖root機?
正常依家無人加到落Google pay
未加得落Google Pay住
我自己而家主要用 Apple Pay 八達通
開頭由 Sony 機轉 Samsung 機都有用過 Smart Octopus in Samsung Pay,不過之後有一次換電話喺衛訊有 promoter sell Citi 八達通信用卡,申請到就取消咗
再喺上年因為去日本旅行,張實體卡畀咗屋企人,就喺 Apple Pay 開咗張八達通要喺拍樓下大門同搭車
Samsung Pay 一定冇 Google Pay 加到咁多卡,所以冇乜用佢
頭先我都係係U記拎個紙袋用嚟試俾$1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞