率先體驗Android版八達通! (2)

989 回覆
9 Like 6 Dislike
我們很高興宣佈八達通即將推出Android版本! 現誠邀你優先參加「體驗版」計劃,成為香港首批在Android裝置上體驗此全新流動支付服務的客戶。

使用Android版八達通,你可享受以下功能:

1. 毋須開啟任何應用程式或解鎖,只要用手機一「嘟」即可輕鬆付款

2. 隨時隨地用手機透過八達通銀包、銀行戶口(已於八達通App設立「轉數快」銀行轉賬服務)或銀行應用程式、自動增值服務、Google 錢包內由香港發出的萬事達卡、銀聯及Visa信用卡或扣賬卡、雲閃付App增值八達通,享受無現金支付的方便

3. 加八達通入Google錢包,更可使用Google「尋找我的裝置」功能,提供更安全的保障

作為「體驗版」的參與者,你的寶貴意見將幫助我們完善Android版八達通,為香港提供最佳的手機支付體驗。只要符合以下條件,即可參加:

- 支持NFC功能並已更新Android 12或以上版本的手機

- 已安裝最新版本的八達通App

- 登記並登入你的八達通銀包賬戶
喺Activity度的確搵倒兩個介面,但係意義不明

我估octopus on Android is ready 嗰個noti應該係一開機push一次等你知嗰background activity已經setup好可以比錢

用哂啲錢開新卡
搵唔到activity 個位😭
本身大大粒嗰增值制唔work咩,我見撳入去有得揀android octopus
佢應該係講開卡?
上個post唔係有個師兄話搵唔到位增值?
求其搵個可以開activity 嘅app chok出嚟

要有八達通銀包戶口先加到卡
遊客冇得用
係,不過應該唔太可能搵唔倒位增值

由月初我同部份人都已經可以開卡嘅時候,都已經隨時可以透過電子方式增值,所以我先估佢係話開唔倒卡

唔知係咩過唔到 play integrity 個strong integrity 關係。

利申,Android 14 解左BL
呢個牌面邊到開
cap嚟睇睇
com.octopuscards.nfc_reader. ui.ao.provision.activities.A OIntroTourActivity
直接搵activity
com.octopuscards.nfc_reader.ui.ao.provision.activities.AOIntroTourActivity
而家申請要等幾耐先有?
既然已經可以俾錢,有冇勇者可以試吓攞部機去搵收銀增值
係app度查詢月票竟然有samsung八達通
笑撚死原来我直接用左另外一個activity開卡
呢個activity?
呢版介面靚過Samsung同iPhone開卡個畫面咁多嘅
之前申請左,但好似未有通知我幾時有得用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞