率先體驗Android版八達通! (2)

989 回覆
9 Like 6 Dislike

啱啱試咗畀錢同實體卡同一速度
我仲喺度諗拍位拍得啱唔啱之際已經畀咗
整唔到樓下門禁
好似搵唔到位加卡
有得整,佢介紹嗰頁有寫可以整門禁

不過應該要正式版推出先得
應該要正式版先得
啱啱叫管理處搞
佢話我部機冇反應
但我係可以拍黨鐵
應該係同埋轉移實體八達通嗰啲等正式版先出

依家測試版純粹俾你開卡試
唔知watch有冇得用
lm
巴打用kernelSU都開唔到咁誇
我d銀行app,gpay全部開到都係開唔到卡
可以同時有samsung pay + google pay八達通?
正常人唔會噉做
不過上面好似有人試咗唔可以同時存在喺同一部機
之前有人已經搵到watch 入面都有八達通嘅variable
不過九成要等到正式版推出先可以用到
因為加卡嘅動作都係要用電話,再將資料過落畀手錶。
其實用緊Samsung嘅話
好似真係唔洗理
又要長開app
又無得0%電/熄機嘅時候用

Samsung Pay其實完勝咗
信用卡除外
不過香港應該冇乜人會無Samsung條list嘅信用卡
所以我用 Apple Pay / Google Pay
咁唔知啦
我舊卡係Samsung octopus
唔得,佢會叫你取咗手機八達通先加到
我唔係用kernelsu 用magisk delta 同你一樣
緊係唔係

Samsung Smart Octopus搭巴士經常detect唔到
換機會換number,變咗所有嘢要登記過

我就係當年Samsung Smart Octopus一出就掉咗張CSL SIM

基本上自Apple Pay Octopus出現後,Samsung Pay已經半放棄,尤其一間銀行都無加過,仲要少咗渣打

換咗機後,Samsung Wallet張渣打卡已經冇咗大半年
唔知係咪check strong Integrity
不過最奇怪嘅地方
用之前有人發現嘅方法去加卡嘅時候
我揀咗雲閃付,之後喺付款之前選擇取消。
喺主程式嘅通知畫面就見到退款申請,問題佢係寫Huawei Pay,而唔係Android版八達通。
買咗卡,但係app入面搵唔返張卡,點算好
交通津貼個位
搵到,唔該晒!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞