率先體驗Android版八達通! (2)

989 回覆
9 Like 6 Dislike
八達通公司真係多謝你地,又唔洗負責任咁比人公測
出呢招完全免責
到時一嘢收起晒呢期開嘅 Android 版八達通,有殺冇賠
呢下真係好Android工程師
不過而家都係唔會用嚟搭車住,因為交通補貼喺 Apple Pay 八達通,等過咗 4 月截咗數先,陣間唔過 $400,冇補貼
政府衰在唔係人頭計,係按卡計
會成版彈出嚟咁柒
咁首先佢要處理一批嘅退款
快啲開通Google Wallet
免費義工,出左咩事唔使負責
有,本身vivo國行就有gms,少少殘缺既gms
會有唔同咩
用Google Wallet咪可以直接用Google Wallet個UI,唔使成個畫面勁樣衰咁彈

同埋八達通App唔使開後臺都可以用吖嘛
google wallet用信用卡比錢 好似都係咁上下樣喎
放心 以我認識嘅香港
就算係官方測試
出咗事都唔會有人負責
預期入Google Wallet之後張virtual card理論上會交由Google Wallet處理,起碼唔需要background長開八達通app同成功嘟卡動畫會同Google Wallet嘅一致(望就咁望)
樣衰得過依家呢個?
真 用緊iPhone 8仔 an機唔急 等班免費勞工試晒先
但係佢demo都係呢個咁樣衰嘅ui
我入完卡淨係試過去汽水機買罐嘢飲就冇再試落去
因為嗰陣時用嘅都唔係Google Wallet,demo用嘅都係八達通App就咁俾
感安記八仔就有機會可以比人換卡面尤其著mon嘅話可以show卡面gala
隨時demo都係搵返個activity出嚟開卡就算
Samsung Pay就係因為拍卡唔開mon先唔比換卡面
而家退唔退到卡同refund
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞