率先體驗Android版八達通! (2)

989 回覆
9 Like 6 Dislike
弱弱一問,Strong integrity 即係唔可以 unlock bootloader? 有冇得bypass?
未開波就已經夠人
佢啲機lock死喺An 10係幾舊,都就五年,估再過多三四年先開始唔support,不過我依家有啲用開嘅App都已經限An 11+

係要取消支援都係取消咗An 7,8,9先,10仲稍為新,應該未咁快到An 10
佢要支援Android 8,因為第一水Samsung Pay Smart Octopus就係Android 8嘅S8
Samsung嗰套用eSE,而且係Samaung自家嘢,Android用邊個version都冇乜所謂啦
真,佢可以話你違犯使用條款,幫你退卡都仲得
wow 左未?有銀行聯營版,用嚟入google pay?

本公司及任何認可流動支付服務供應商可透過以下發行方 式向閣下提供「手機八達通」:

(i) 直接透過流動裝置上的認可流動支付應用程式或本公 司不時公佈的其他渠道;或

(ii)直接透過流動裝置上的認可流動支付應用程式及與銀 行或金融服務公司聯營或聯名(「銀行聯營手機八達 通」);或

(iii)透過流動裝置上的認可流動支付應用程式或本公司不 時公佈的其他渠道轉換經轉換的八達通;

手機八達通可用以透過八達通收費系統支付費用。當本公 司向閣下發出手機八達通(銀行聯營手機八達通除外),本 公司將要求閣下支付工具按金及發卡費(「手機八達通發 卡費」)。
果個淨係過係自己部機既測試,呃唔到play integrity 既server test.
Citi 八達通信用卡有得 Apple Pay,唔知 Google Pay 係咪指日可待
8仔員工
有無話幾時入到Google wallet ?
爬下文,之前有人預測過。

或者keep 住Mon post
卡都未開到的路過
八仔員工 以下有寶貴意思
我屌你老母冚家富貴
琴日試咗去申請自動增值 頭先收msg話收到申請了 睇下搞唔搞到了
Android八達通未正式出街你都夠膽搞咁多嘢

我開完卡試過買罐汽水就冇試落去
最多咪用唔到 冇咩嘢嘅
有citi 八達通即係鎖番個bootloader 裝八達通
又真係時快時慢

啱先拍港鐵巴士癡埋去完全冇任何反應,仲以為我張卡又出問題(準備手震緊),跟住過咗大概秒半先有反應

前幾日一拍都係即時有response
唔同卡機掛
又式者8仔個 background process 俾人kill 左
需時起返身
呢個或者凸顯左加入Wallet 既好處
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞