率先體驗Android版八達通! (2)

989 回覆
9 Like 6 Dislike
人類都係手痕的
分分鐘聽日有人返工即刻同你鎖卡,拿拿臨今日內洗哂佢之後先再算
八達通公司:

點解尋日多咗咁多新開通嘅An八達通
又未必嘅,長開開卡server,應該都預放人入去玩beta

最好都係等埋Google push Google Play Services update,bind埋入Google Wallet就可以隨時backup restore慢慢玩
sim1有八仔sim佢要我轉去sim2先比我create
create左and仔八達通入左5舊水, 但ui仲未見倒
係咪只要nfc付款轉返去由sim卡轉做google pay就得
班developer應該mon緊post
咁撚得閒好心就快啲整埋啦望
ching咁勇入5舊
唔知點解,on99以為真係正式出咁禁左5舊
我都入咗五舊
話說頭先係咪有人講過黨鐵啲新嘅閘機detect唔倒

好似喺邊層見到但係唔記得咗
反而想問google wallet 幾時可以用
呢個冇人知

不過理論上八達通出電郵通知話「正式開始」體驗版嘅時候,Google Wallet理論上都已經可以用
開到張卡已經好感恩
要用bg 長行8仔app變左好晒電
啱啱睇完大概3個%
可以熄mon拍卡
係慢咗啲但接受
我直接用完stop咗佢,要用前半個鐘or出門口先開翻
拍咗6次 百發百中唔敢熄mon拍住 費事柒
Minimum 可以入 $100
熄芒都可以(理論上)

只要Octopus喺Bcakground同NFC setting熄咗要unlock先可以用就得
冇我應該唔使太擔心

佢一出申請表格,我填咗幾日就已經可以用,所以我應該係原本第一批開放開卡嘅人嚟

費事入一百用幾個鐘又用完又要去增值啦
我等正式出先用,交比各位做test
係咪要等埋Google pay or 八達通開放,先可以較自動增值?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞