[PC/PS5] Helldivers 2 (6) GET SOME! GET SOME!

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
左輪的確做得好
另外我都試左爆炸弩,並沒有明顯變強

聽晚試埋兩把狙擊槍
ARC-12閃擊者 射快咗幾好用
dmr 定位先奇怪,傷害低,又無穿透力
狙打唔穿闊步者 點加傷都無用
要改係改對甲傷害 解包只係得1/10對甲傷害
姐係得14傷 打撚

爆炸弩有改番傷害bug 兩下打頭就殺到中型蟲
同埋自炸唔會向前仆

左撚我無買唔知
有穿 只係對甲傷害低到得1/10傷
咁我用返 scorcher 算
無買到
之前睇片睇人用佢打難9蟲,隔住個mon都覺得痛苦

依家fire rate 30變45,或者可以一戰
可以一戰 但只係清到自己周圍蟲
做唔到主輸出 護身就no1

例子
我電弧主輸出 就可以用佢護身
電漿制裁最新對機械人t0武
焦土打闊步者而家要打多下
打破壞者打10下先死
最好地方係打到飛機

電漿制裁一下闊步者 3下破壞者 羸9條街
https://www.reddit.com/r/Helldivers/s/I7OkXOxwcm

著住龜殼用plasma shotgun 會爆到自己
我覺得爆炸狙好用左
可能playstyle問題
唔洗再係咁甩槍cancel入彈動作
buff 咗機械人,普通devastators加 射速,buff 咗 strider 嘅抗爆性。

係咪想玩家放棄打機械人
爆炸狙呢排成日都會卡彈
完狙個拉雞動作開槍都係射唔出
空炮
成堆蟲追撚住先黎空
成日bug咗入舊石度
所以要配啲快速嘅support weapon,例如 arc thrower,或者機槍呢類,將爆炸狙當做support 用。

真係畀蟲追到好緊就用stun 或者 impact 頂一頂

其實本身我都馬馬地,每次拉雞都好耐,係用嚟打機械人叫有啲用,但我都係覺得 scorcher 用落就手啲。
唔比人做狙擊手
fix 咗個吸引力bug
近距離爆唔吸埋去敵人果度都好好多
次次都係吸埋去然後畀啲蟲圍死
其實做得狙就預咗射速低,而且唔會近距離同啲怪打,現實嘅狙都係咁,不如整把arc thrower 旁身啦。
認同。
蟲就用火槍/Arc
機械人就用機炮
細怪靠連射手槍
電漿對機械人不嬲勁到仆街 冇人鍾意咁解
對啲電鋸大軍 一發射地打晒
之前飛太慢 射唔得遠
要射幾發拎距離
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞